Vb: szemüveget a bírónak!

írta Arany Média 1 414 views0

Katasztrofális játékvezetői ítéletek jellemzik az eddig lejátszott vb-meccseket. Hiába játszanak rendre színvonalas és gólokban gazdag mérkőzéseket – lásd pl. Hollandia-Spanyolország – a 2014-es világbajnoki torna egyelőre mégis inkább a bírókról szól, semmint a játékról. Bár nem szeretünk a játékvezetőkkel foglalkozni, most mégis muszáj megtennünk, mert, ami jelenleg Brazíliában történik, az méltánytalan egy ilyen rangos tornához.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Brazília-Horvátország: a „hamis” tizenegyes

Brazília-Horvátország: a „hamis” tizenegyes

A gondok már a nyitómérkőzésen, a Brazília-Horvátország találkozón kezdődtek. Az egyébként izgalmas, ám „közepes lángon égő” meccs meglepően jól indult, ugyanis a Real Madrid játékosa, a brazil Marcelo a saját kapujába juttatta a labdát, amivel az Ivan Rakitić (a képen) vezette horvát válogatott szerezte meg a vezetést. És ahhoz, hogy végül Neymar duplájával Brazília gyűjthesse be a három pontot, bizony oroszlánrészt vállalt a mérkőzést levezénylő „bírói garnitúra”.

A brazilok fordításában nagyban közrejátszott egy rossz bírói ítélet. A tizenhatoson belül történt egy kisebb kontakt a brazil támadó és a horvát védő között. Már az esetet élesben látva is felhördültünk, hogy a támadó inkább jó „marketinggel” adta el a műesést, mert semmilyen durva szabálytalanság nem történt. Ám a színjáték elég volt a bírónak ahhoz, hogy befújja a tizenegyest és ezzel párhuzamosan beleverje az utolsó szöget a horvátok koporsójába. A szomszédunknak még csak szerencséje sem volt, mert Neymar gyengén kivitelezett tizenegyesére ugyan jó érzékkel mozdult rá a kapus, de hárítani már nem tudott. 2-1.

Már azt gondoltuk, hogy nem lesz slusszpoén a meccs végén, amikor érkezett a harmadik brazil találat. Ám a gólpassznak felérő indítás előtt bizony fault történt, méghozzá nem is apró. A támadó durván szabálytalankodott a horvát játékossal szemben, ráadásul mindezt majdnem a bíró orra előtt. Végeredmény: normális esetben szabadrúgás lett volna kifelé, ellenben az incidens után pár pillanattal később már zörrent a horvát háló.

3-1. Ennek a bírói alakulatnak azt üzenik a horvátok, hogy szemüveget nekik! És mindezt nem rejtették véka alá, nemtetszésüknek hangot adva a szurkolók létrehoztak egy Facebook-profilt is!

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!