Továbbjutók a 2014-es brazíliai világbajnokságon – 1. rész

írta Arany Média 2 721 views0

Hamarosan véget érnek a csoportmérkőzések, ezért többrészes sorozatukban összeszedtük azokat a csapatokat, amelyek még egy ideig biztosan élvezhetik Brazília vendégszeretetét. Hát mit tagadás, még mindig nagyon furcsa érzés Costa Ricát a továbbjutó csapatok között tudni. De nézzük a listát.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Hollandia

Hollandia

A legmeggyőzőbb teljesítményt talán a holland alakulat nyújtotta eddig a vb-n.

Arjen Robbenék pazar teljesítménnyel kezdték meg a 2014-es világbajnoki futballtornát, ugyanis az első mérkőzésükön 0-1-ről felállva fordítottak a címvédő spanyol armada ellen. Olyannyira jól sikerült felpörögniük a második félidőre, hogy végül 5-1-es KO-val küldték a padlóra a csoportjuk legnagyobb favoritját.
A spanyolok után a vártnál sokkal nehezebb mérkőzés következett Ausztrália ellen, mely bár hősiesen küzdött, mégsem sikerült pontot mentenie. Mivel Chile nem sokkal ezután 2-0 aranyában kivégezte a spanyol válogatottat, így ez a győzelem nem csak a 3 pontot, hanem a továbbjutást is jelentette a hollandok számára, akik már biztos továbbjutóként várták az utolsó csoportmérkőzésüket Chile ellen. Végül sikerült azt is megnyerniük, így abszolút elsőként, jó helyzetből várhatják a folytatást.

Összességében elmondható, hogy megérdemelten jutottak tovább. Végig agresszívan, lendületesen és ötletesen játszottak.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!