Tényleg a szteroidokban rejlik az amerikai sportsiker titka?

írta Arany Média 1 949 views0

Tudtátok, hogy létezik egy olyan állam a világon, ahol a sportolókat nem igazán ellenőrzik, az illegális szerek fogyasztását is csak egy komolyan nem vehető törvény szabályozza? Ez az USA az NFL-lel, az NHL-el és az NBA-vel együtt.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Tényleg a szteroidokban rejlik az amerikai sportsiker titka?Szemet hunynak a doppingolás felett

A WADA (Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség) azért jött létre, hogy felügyelje a nemzetközi sportszövetségek sportolóit. A szervezet tagjai azok, akik ellenőrzik az olimpiák előtt az atlétákat, ők azok, akik kíméletlenül lecsapnak a Tour de France gyógyszerfüggő kerékpárosaira. Viszont léteznek olyan sportágak Amerikában (kosárlabda, amerikai futball, jégkorong), amelyekig a WADA keze sem ér el, és a játékosok büntetlenül tömhetik tele magukat mindenféle szerrel.

Na de miért is van ez? Pofonegyszerű a válasz. Mivel az amerikai profi ligák közül az összes magántulajdonban van, ezért borzasztó nehéz ellenőrizni és szabályozni azokat. A WADA szinte tehetetlen az olyan üzletemberekkel szemben, akiknek az céljuk, hogy a játékosaik akár heti 4 mérkőzést is bírjanak, ami felfoghatatlan emberi teljesítmény.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!