Szponzorált Videó: Nincs több frontális karambol!

írta Men.hu 10 410 views0

Következő cikk
A cikk még nem ért véget, lapozz!

Már a Genfi Autószalonon történt bemutatkozása óta nagyon vártuk a Volvo XC60 második generációs konstrukcióját. Az első generációból több mint egy milliót értékesítettek a kilenc év alatt és ezzel a világ egyik legsikeresebb autójának a címét is elnyerte. A svédet mertek nagyot álmodni és bejött nekik a húzás: az XC60 sokkal sportosabb, karakteresebb, a belső fényűző, de nem hivalkodó, elegáns, egyszerűen nem lehet megunni.

A teszteken is bebizonyosodott, hogy az új Volvo XC60 minden idők egyik legbiztonságosabb autója. A Volvo City Safety rendszere fejlett radar és kamera alapú technológiákat alkalmazva észleli az autó előtt lévő, potenciális veszélyforrásokat: járműveket, gyalogosokat, kerékpárosokat vagy nagytestű állatokat. Figyelmezteti vezetőjét, majd ha az nem reagál időben, akár önállóan fékezve segít elkerülni vagy enyhíteni az ütközést. „Emellett az XC60 BLIS holttérfigyelő rendszerét is kormányzás-támogatási funkcióval egészítettük ki.” – teszi hozzá Andreas Lindberg, a Volvo Cars ütközéselkerüléssel foglalkozó mérnöke.

A holttérfigyelő rendszer a külső tükörben megjelenő fényjelzéssel figyelmeztet, ha a szomszédos forgalmi sávban autó közelít hátulról. Ha ilyenkor sávváltásra készülve bekapcsoljuk az irányjelzőt, a figyelmetető fényjelzés villogni kezd. Az ilyen, másodperc töredéke alatt történő döntéseknek, reakciónak a fontosságát hivatott tudatosítani bennünk az alábbi Volvo XC60 kampányvideó is, hisz ez jelentheti a különbséget élet és halál között:

Megfelelően felfestett útszakaszokon a Volvo XC60 130 km/óráig félautonóm vezetést is kínál, ami automatikus kormányzásra, lassításra és gyorsításra képes, előre beállított követési távolságot tart az előttünk haladó jármű mögött, és apró kormánykorrekciókkal tartja a forgalmi sáv közepén az autót. Mondanunk sem kell, hogy ez egy hosszú utat sokkal kényelmesebbé és ez által pihentetőbbé is tesz.

Volvo XC60 brand film
Volvo XC60 brand film

Ezt a bejegyzést a Volvo szponzorálta.

Következő cikk
A cikk még nem ért véget, lapozz!