Rovat: Lazulás

Életvezetés

Életművész vagy? 6 árulkodó jel, hogy igen!

Lehet, te is hallottál már olyat, hogy egy ismerősödre vagy rád azt mondták, életművész. Vannak, akik a kifejezést pejoratív értelemben használják, pedig az életművészet nem mindig választás kérdése, hanem ez egy adottság, egy létező személyiségtípus.

írta SMR -

Lazulás

Ezt a klasszikus sci-fit el kell olvasnod!

A híres lengyel science fiction-írót, Stanislaw Lemt sokaknak nem kell bemutatni. Regényeinek egyik legnagyobb érdeme a tudományos fantasztikum filozófiai megközelítése volt. Soron következő könyvajánlóban mélyre ástunk a szerző bibliográfiájában, s…

írta Arany Média -

Lazulás

Melyiket választod? Gyógy-, élményfürdő vagy aquapark?

Hazánk igazi paradicsom, ha a különböző fürdőkre gondolunk. Minden korosztály számára találunk ideális lehetőséget a pihenésre, gondok legfeljebb akkor adódhatnak, ha a családtagoknak eltérők az igényeik. Hogyan dönts: élményfürdő, aquapark, vagy gyógyvizes pácolódás?

írta Szabó B. -

Életvezetés

Ha elköltöztél, így tehetsz szert új ismerősökre

Egyik városból a másikba költözni elég ijesztő dolog. Nem is igazán azért, mert olyan hosszú idő lenne új ismerősöket keresni, hanem mert az a pár hónap, amikor konkrétan senkit sem ismersz, végtelenül magányosnak tűnhet… Ahhoz, hogy barátságokat köss, több dologra is szükséged van: elsősorban időre és közösen töltött tevékenységekre. Ezért nem kell aggódnod, hogy először lassan megy az új barátságok kötése, hiszen már csak az együtt öltött idő hiánya miatt is nehéz a kezdet. Mikor egyedül, vagy párban, de friss szomszédként élsz egy városban, már nem olyan könnyű ismerkedni, mint az iskolában, ahol muszáj volt adott időt együtt tölteni másokkal. Itt találsz pár hasznos tippet, ami segíthet, ha épp magányos vagy egy új helyen.

írta KJ -