Sérüléshullám a foci VB előtt: „gyászolnak” a németek is

írta Arany Média 875 views0

Úgy látszik – pár nappal a 2014-es világbajnoki nyitánya előtt -, hogy erős sérüléshullám söpör végig a futballvilágon. Több kulcsember dőlt már ki a spanyoloknál, az olaszoknál vagy épp az uruguay-i válogatottnál. És erre a listára most a németek is feliratkoztak, ugyanis a napokban egy nagyon tehetséges és meghatározó játékos dőlt ki Joachim Löw „hadseregéből”.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

A Borussia Dortmund fiatal sztárja kihagyja a brazíliai világbajnoki tornát 

A német válogatott ugyan rengeteg kiváló klasszissal rendelkezik – Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger, Mario Götze – azonban még így is érzékeny veszteség lehet a csapat számára, hogy az utóbbi évek egyik legjobb német tehetségeként számon tartott Marco Reus sérülés miatt kimarad a végső keretből. 

Történt ugyanis, hogy a német válogatott felkészülési mérkőzést vívott Örményország ellen. A mérkőzést végig a „Nationalelf” irányította, ziccert-ziccer hátán dolgozott ki, olyannyira, hogy az összecsapás végül német-gálába „torkollott”: 6-1 arányban múlták felül az ellenfelüket. A gólzáporból a másik nagyreményű fiatal sztár, Mario Götze duplázással vette ki a részét.

A laza, gólgazdag mérkőzésért azonban vaskos árat fizettek a németek: súlyos sérülést szenvedett az a Marco Reus, aki a lecseréléséig az egyik legjobb és legaktívabb játékosa volt Joachim Löw csapatában. 

A sérülés ellenére egy fontos pozitívumot mégis levonhatnak a német-szimpatizánsok: ez a megfiatalított német válogatott újfent bebizonyította, hogy bizony igenis számolni kell velük.


(Fotó: naijaballer.com)

Bayern München francia világklasszisa, Franck Ribéry is otthon, a kényelmes foteléből figyelheti honfitársai küzdelmét

A francia nemzeti válogatottat is érzékeny veszteség érte. Ám ellentétben a németekkel, akiknek van olyan erős játékosállományuk, hogy képesek legyenek pótolni Marco Reuss elvesztését, a franciáknál ez már problémásabb kérdés lesz.

Hiába került be a szűkített keretben és utazott el a franciák edzőtáborába, úgy tűnik, hogy a hátfájdalmai súlyosabbak annál, minthogy az orvosok rohamtempóban össze tudják „drótozni”. További kezelésekre van szüksége, emiatt a francia válogatott szövetségi kapitányának, Didier Deschamps-nek el kell fogadni a tényt: Franck Ribéry nem lehet ott a 2014-es brazíliai világbajnokságon. 

Bizonyára nem kell magyaráznunk, hogy milyen érzékeny veszteség ez a francia válogatottnak, hiszen a Bayern München vezére volt az, aki karaktert és frissességet tudott adni a nemzeti tizenegynek. 

Kíváncsiak leszünk, hogy nélküle, hogyan fognak majd helytállni a csoportmérkőzések alatt, ahol már komoly és erős ellenfelekkel kell szembenézniük. Leírni mindenestre nem szabad a francia együttest sem.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!