Rovat: Pénz és munkahely

Munkahely

Jó csapatjátékos vagy? Most megtudhatod, mi kell ahhoz, hogy azzá válj!

Az álláshirdetésekben gyakran olvashatjuk, hogy az ideális jelölt jó csapatjátékos, tehát olyan embert keresnek, aki csapatban is tud dogozni, illetve jól tud működni közösségi szinten is. A felvételi eljárás során ennek a meglétét is szívesen tesztelik, ehhez több jelentkezőt egyszerre hívnak meg, majd csoportos, közösen megoldandó feladatokat adnak nekik, hogy meg tudják nézni, ki hogyan működik csapatban. Felmerül a kérdés: pontosan mit jelent az, hogy valaki jó csapatjátékos? Milyen jellemvonásokkal rendelkezik az, aki csoportban is sikeresen tud dolgozni, és mi különbözteti meg ezeket az embereket a magányos farkasoktól.

írta SMR -

Munkahely

Ezért mondj nemet a megtisztelő kinevezésre

Ki ne vágyna arra, hogy előrébb jusson a ranglétrán, alkalmazottból vezetővé váljon? Sokak álma az, hogy magasabb beosztásban dolgozzanak, viszont amikor megkapják az előléptetésükről szóló értesítést, mégis elbizonytalanodnak: talán nem is ez akarták igazán.

írta SMR -

Munkahely

Így a helyettesítés nem lesz annyira szörnyű

Újra itt a nyár, ami a hétvégi strandoláson és az esti fröccsözésen túl tartogat kemény kihívásokat. Ez az az időszak, amikor te is el fogod hagyni a „bázist”, és a munkatársaid is lelépnek egy-két hétre az irodából. Akik maradnak, azokra pluszfeladatok várnak, ezt összefoglaló néven úgy hívunk, helyettesítés. Idegőrlő időszak, amikor dupla munkát kell végezned, de van megoldás arra, hogy átvészeld az extramelót. Íme, 8 hasznos tipp, hogy túléld a nyári helyettesítéseket.

írta SMR -

Munkahely

Külföldi állást keresel? 7 hasznos tipp

A külföldön élő és dolgozó emberek véleménye megoszlik arról, hogyan érdemes belevágni a munkakeresésbe egy másik országban. Vannak, akik állítják, csak a helyszínen érdemes keresni, eleinte érdemes elvállalni bármit, később pedig majd alakul az élet állásfronton is. Az elővigyázatosabbak viszont már itthon megkezdik a keresését, és csak akkor költöznek el, ha megvan a kívánt álláslehetőség.

írta SMR -

Anyagiak

Így vásárolj alapruhákat – költséghatékony tippek

Az alapruhatár nyolc-tíz olyan alapdarabból áll, amely jó minőségű, tartós és biztosítja, hogy bármilyen eseményen meg tudjunk jelenni azokban. Felmerül viszont a kérdés, hogyan tudjuk ezt összeállítani, ha per pillanat egy ruhánk sincs ebből a készletből, és nem akarjuk megterhelni a pénztárcánkat. Íme, öt tipp, hogy költséghatékonyan szedd össze a legfontosabb darabokat.

írta SMR -

Munkahely

Így nem leszel a főnök kedvence – 6 mondat, amit hanyagolj

Tetszik vagy nem, bizony vannak olyan mondatok, amelyek nem segítenek abban, hogy előrébb lépjünk karrierfronton; ezeket érdemes elkerülni a munkahelyünkön, ha szeretnénk pozitív színben feltüntetni magunkat a főnök előtt. Íme, hat mondat, ami jó eséllyel kivágja a biztosítékot, és ront a megítélésünkön.

írta SMR -

Munkahely

8 önéletrajzi baki, amivel rontod az esélyeidet

Egy álláshirdetésre általában rengeteg önéletrajzot kapnak a HR-es munkatársak, akik a sok anyagból kemény munkával próbálják meg kiválasztani a megfelelő jelentkezőket. Sok mindenen múlik, ki lesz az, akit végül érdekesnek és alkalmasnak találnak a meghirdetett pozícióra, és végül felhívnak telefonon vagy behívnak egy személyes beszélgetésre. Az önéletrajzoknak nemcsak a tartalma, hanem egyéb formai jegyei is számíthatnak a kiválasztáskor, ezért ezekre is fokozottan kell figyelni. Íme, 8 önéletrajzi baki, amivel elrontod az esélyeidet.

írta SMR -

Munkahely

Kerüld el a szakmai kudarcot: 5 karriertipp

Fontosnak tartod, hogy karrierfronton is sikeres legyél, de folyamatosan félsz a kudarctól? Valószínűleg nem vagy egyedül az érzéssel, még a profin teljesítők is szoktak szorongani a szakmai életük és sikereik miatt. Íme, 5 tipp, hogy ügyesen elkerüld a szakmai lebőgést.

írta SMR -