Ő az a labdarúgó, akinek majdnem véget ért a karrierje, most pedig a válogatott ajtaján kopogtat

írta Henrik L. 1 457 views0

Még csak 21 éves, de már túl van számtalan súlyos térdsérülésen. Megjárta a poklot, majd ezüstcipős lett az U20-as világbajnokságon, most pedig a lengyel élvonalban lövi a gólokat, és talán még a franciaországi Eb-re is meghívót kap.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

A mosonmagyaróvári Mervó Bence aztán megjárta a hadak útját. Alig volt 16, mikor egy bajnoki mérkőzésen elülső keresztszalag-szakadást szenvedett. Aztán kiderült, hogy nem fejlődik rendesen a térdében a növekedési porc. 2012 szeptemberében aztán újra elszakadt a keresztszalagja, ráadásul ekkor már mindkét lábát műteni kellett, mert a bal térdéből helyezték át a patellaínt a jobba, hogy egyáltalán legyen esélye a futballkarrierre.

Elképesztő fájdalmakat kellett átélnie, erről így beszélt később:

Szúrni kellett a hasam injekcióval, és le is fogytam. Mozogni sem bírtam hetekig, ha megmoccant a lábam éjjel, olyan érzés volt, mintha kést dobtak volna a térdemre! Nem volt egyszerű, ráadásul amikor mindkét lábam fel volt vágva, akkor duplaannyi fájdalmam volt.

Felépülése csodaszámba ment, és vissza is tért a pályára. Egy korosztályos válogatott mérkőzésen 2013-ban aztán rúgást kapott a térdére, és leszakadt a porca, ám ekkor már rutinos „gyógyuló” volt, mindössze két hónap alatt felépült.

Csernus Imre öt éven keresztül gyúrta őt mentálisan

Minden sérülésem alkalmával nagyon sokat segítettek a rehabilitációs edzőim, Radó Krisztina és Holanek Zoltán. Nagyon hálás vagyok nekik, ahogy Csernus Imrének is, aki öt éven keresztül képzett mentálisan

– mondta a 185 centiméter magas csatár, aki jelenleg a Sion futballistája, azonban január óta kölcsönben a lengyel Ekstraklasában szereplő Slask Wroclaw együttesét erősíti Gosztonyi Andrással együtt. Gólérzékenységére jellemző, hogy eddig hat bajnokin jutott szerephez, ezeken 4 gólt szerzett, és ezzel főszerepet vállalt abban, hogy a Slask Wroclaw megnyugtató távolságba került a kiesőzónától. Csernus Imrével a mai napig tartja a kapcsolatot, az edzések végén pedig különmunkát végez, hogy fejlessze fejjátékát, valamint rugótechnikáját.

Alázat mindenek felett, Mervó olyan a csatársorban, mint Kleinheisler a középpályán

Bármily meglepő, de a 2015-ös U20-as vb-n – amelyen egyébként pont Bernd Storck volt a szövetségi kapitány, tehát jól ismeri a támadót – 5 góllal ezüstcipőt szerző Mervó Bence eddig összesen 12 bajnoki mérkőzést játszott a felnőttek között.

A Győri ETO-ban még a 2014/2015-ös szezonban hatszor kapott lehetőséget, a Sionban fél év alatt egyszer sem (ennek technikai akadálya volt), most pedig a Slask Wroclawban hatszor. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy Mervó olyan játékos, aki akkor is ki tudja magából hozni a maximumot, ha amúgy nincs játékban. Ez a mentalitásának, az akaraterejének, a remek kondijának, valamint a technikai képzettségének köszönhető.

Ezt is olvasd el (kattints ide)! Jó a veterán legenda a háznál: Totti és Gera is góllal segítette csapatát

Kleinheisler László is ilyen futballista, hiszen nem is játszott klubcsapatában, mikor Bernd Storck betette a norvégok ellen, mégis szenzációsan futballozott és gólt is szerzett. A Werder Bremenben is remek megoldásai vannak, csak sajnos a „vak” edzője alig ad neki lehetőséget.

Mervó Bence egyértelműen a közeljövő embere, sőt ha a bajnokság hátralévő részében is ontja a gólokat, akkor én alaposan megfontolnám Storck helyében, hogy Böde, Nikolics, Priskin és Németh (az ő helyük biztosnak tűnik) mellett tényleg a pocsék formában lévő Szalai Ádámnak adjak-e lehetőséget az Eb-n, vagy inkább a hihetetlenül alázatos és nyertes típusú 21 éves csatárnak.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!