Ne turista légy, hanem utazó!

írta SMR 24 034 views0

Vannak, akik egész évben arra gyűjtenek, hogy elutazzanak egy szuper és különleges helyre, ahova már hosszabb ideje vágynak. A nagy tervezés és szervezés ellenére viszont nem mindig úgy alakulnak ezek az utak, ahogyan azt elképzeltük, és csalódottan jövünk haza. Van, hogy nem a körülményekkel és a szervezéssel van a probléma, hanem azzal, hogy tipikus turistaként viselkedünk, akinek mindennel baja van. Hogyan léphetünk túl a tipikus turista attitűdön és válhatunk vérbeli utazóvá? Íme, hét tipp, amivel levetkőzheted a berögződéseket, és ezzel igazán élvezni tudod a nyaralást.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Ne turista légy, hanem utazó!Ne várj teljes luxust!

A tipikus turista azt várja, hogy minden tökéletes legyen, és nyerni akar a nyaralással. Ez a hozzáállás oda vezet, hogy luxuskörülményeket remél a nyaralása alatt, elvárja, hogy mindenki körbeugrálja és kiszolgálja, akkor is, ha egy olcsóbb utazásra fizetett be.

Próbálj alkalmazkodni, és ár-érték arányban értékelni a szolgáltatás minőségét. Nem az az elsődleges  cél, hogy jól járj, hanem az, hogy megismerj egy másik világot és kultúrát.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!