Nagy dobással indult az F1, de mit várhatunk a továbbiakban?

írta Arany Média 1 813 views0

Várta, aki várta… A száguldó cirkusz újra itt van. A 2014-es radikális szabályváltoztatása óta folyamatosan csökken a nézőszám, ráadásul a versenyek is egyre kevésbé érdekesek. Ezt az unalomba fulladást „próbálta spontán megtörni” Alonso, aki olyat esett, hogy másnap a médiában címlapon hozták le az F1-et. Jó, tudjuk, nem akarattal volt, na de biztos, hogy csak már ez kelti fel a figyelmet?

A cikk még nem ért véget, lapozz!

És akkor beszállt a Haas

A szezonstartot megelőző téli tesztidőszakban a nézőket semmilyen meglepetés nem érhette, ugyanis a harmadik évébe lépő új éra egész ügyesen kiforrta magát tavaly. Egyedül a frissen mezőnybe kerülő amerikai istálló, a Haas F1 okozhatott meglepetéseket.

Ahogyan azt sejteni lehetett, az újonc bemutatkozása hozta a papírformát. A Romain Grosjeannal és Esteban Gutiérrez-vel felálló gárda a legkevesebb tesztkilométert tette meg a mezőnyben (2206 km, szemben a Mercedes 6024 km), és talán nem meglepetés, még összhangba kell hozni az aerodinamikai elemeket a Ferrari motorokkal.

A Haas ettől függetlenül jól szállt be a versenybe, a tesztnapokon nem voltak olyan súlyos műszaki problémái, mint tavaly a McLaren–Hondának. Ezt a megbízhatóságot Grosjean bizonyította is később.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!