Kész szerencse, hogy nem lettem idén Mikulás

írta Arany Gábor 1 321 views0

Nagy hagyomány, hogy a család apraja nagyja összejön, és együtt csapatja a december 6-át. A gyerekek amúgy is nagyon várják a Mikulást, a csordaszellem azonban még inkább megigézi őket. Minden évben más apuka öltözik be Mikulásnak; eddig még egyszer sem buktunk meg.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Feszkós meló Mikulásnak lenni. Állandóan ott a stressz, hogy lebuksz. Mindig benne volt a levegőben, hogy a nagyobb gyerekek kiszúrják a cipőt, a karórát, és ezáltal a saját apjukat, de valahogy eddig mindig megúsztuk. Ahogyan a NAV-ellenőrzést is…

Merthogy idén az egyik jóságos Mikulás akkorát bukott, mint figyelmetlen hegyikerékpáros a Mátrában. És hasonlóan fájhatott neki is.

Azért megnézném annak a Mikulásnak az arcát, akinek a csokiosztás után felmutatják az ellenőrök az igazolványt. Bizonyára az arcára fagyhatott a szakálla. És hirtelen a zsákja is tele lehetett.

Évek óta űzzük a „mikuláspartizást”, és most azt kell, hogy mondjam, megúsztam, megúsztuk. Idén én lettem volna a soros, de hosszú idő után ezúttal elcsúsztunk a szervezéssel. Így nem lettem idén szakállas ajándékosztó, így nem buktam meg.

Ezt is olvasd el (kattints)! Ez a nap szóljon a csodáról – az ajándékozó szakállas öregúr nyomába eredtünk

Mázlim van. Fogalmam sincs, hogy mit és hogyan számláztam volna le. Tudattalanságomat tovább tetézi, hogy azt sem tudom:

áfás vagy áfamentes tevékenység a „mikuláskodás”?

Lehet, megérne egy kérdést az adóhivatalnál, hogy mekkora bevételt várnak a Mikulás-adótól?

Írom a cikket, és gyöngyözik a homlokom már attól is, ha belegondolok, hogy ennek most milyen üzenete van. És, adódik a kérdés is, hogy

ezek után jövőre hiánycikk lesz a Mikulás-szakma? Na meg a hobbi Mikulások is legközelebb inkább krampusznak állnak?

Eddig azt gondoltam, hogy jótékonykodni jó. Na meg azt, hogy jónak lenni jó. Hogy Mikulásnak lenni megtiszteltetés.

Azt gondolom, jövőre biztosan nem adózok a Mikulás oltárán…

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!