Kamu weboldal? Ekképpen ellenőrizd!

írta KJ 12 369 views0

Oké, szóval találtál egy profi honlapot (vagy csak annak tűnik)... De pár dolog még így is gyanús? Ha akadnak olyan részletek, amelyek miatt kételkedsz, hogy tényleg az „egymilliót érő online birodalom” tulajával állsz-e szemben, akkor az alábbi tippeknek hasznát fogod venni!

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Mekkora az értéke?

Mekkora az értéke?

Számos internetes oldal foglalkozik azzal, hogy bonyolult (vagy kevésbé bonyolult) algoritmusokat használva kiszámolja egyes honlapok értékét. Ez elsősorban egy felvásárlásra kiszemelt, szimpatikus oldal alapértékeinek megsaccolásában segít.

Az oldalak általában olyan tényezőket vesznek figyelembe, mint alapítás ideje, új tartalom száma és gyakorisága, látogatók száma, megosztások, backlinkek, kommentek, reklámhelyek mennyisége és eladottsága. Persze az oldal bevételeit ez sem tudja hibátlanul kiszámolni, hiszen több profi eladó is azért tart fenn blogot vagy weboldalt, hogy a saját termékeit reklámozza, és nem ad el reklámfelületet.

Ezeknek az oldalaknak a bevétele sokkal magasabb (vagy alacsonyabb) is lehet, mint amit kiszámolhatsz az online eszközökkel. Ha ilyen eszközöket keresel, egy egyszerű „check website net worth” kereséssel több oldal is fel fog jönni, melyekkel már helyben leszel.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!