A jó megérzéseket így kell előcsalni

írta Men.hu 1 282 views0

Neked is voltak már jó vagy rossz megérzéseid? Bejöttek? Nevezd aminek akarod, intuíció vagy belső hang, de létezik, még ha nem is mindig jönnek be a „jóslatok”. Nézzük, hogyan hívhatod elő ezen képességedet!

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Az intuíció pedig nem más, mint belső megérzés. Azon folyamat, amely során az információszerzés látszólag nem a gondolkodási és a következtetési folyamatok során történik, hanem egy konklúzió vagy belátás végeredményét adja anélkül, hogy az ehhez vezető gondolati lépések tudatosulnának.

Tudományosan bizonyított, a döntésekben nemcsak használjuk agyunk nem tudatos feldolgozó rendszereit, hanem egyes helyzetekben ez a sok tekintetben más felépítésű szisztéma jobb döntést sugall, mint tudatos párja. Ahogy felnőtté válunk, egyre kevésbé hallgatunk arra a bizonyos belső hangra. Pedig érdemes lenne néha esélyt adni ennek.

Íme néhány módszer, amellyel te is a magad, és környezeted javára fordíthatod megérzéseidet. Hidd el az intuíció fejlesztése megéri a ráfordított energiát, hiszen, ha megteremted az egyensúlyt értelem és érzelem, megértés és megérzés között, akkor közelebb kerülsz önmagadhoz és kiegyensúlyozottabbá válsz.

Ezt is olvasd el (kattints)! Jelez a „pókösztön”: 4 helyzet, amikor hallgass a zsigeri érzéseidre

1. Csillapítsd le az elmédet!

Manapság, amikor szinte folyamatosan „bekapcsolva” élünk, a gyorsaság és a tettrekészség tűnik az egyik legfontosabb erénynek. Pedig a legmeghatározóbb ötletek sokszor éppen akkor jönnek, amikor egy picit sikerül kikapcsolnunk.

Intuíció

Ez a fajta elcsendesedés, az elme nyugodt állapota teheti lehetővé, hogy másképp tekintsünk az előttünk álló problémákra. Sokszor pedig éppen ennyi kell az áttöréshez.

Gondolj csak bele, a Wright-fivérek úgy tudták megváltoztatni a történelem menetét, hogy függetlenedni tudtak koruk gondolkodásmódjától. Kikapcsoltak egy időre, és a saját megérzéseikre koncentráltak. Az eredményük ma már közismert: úgy hívják, repülőgép.

2. Bízz magadban!

Amikor képes vagy már időről időre kikapcsolni, meg kell tanulnod hinni a belső hangodnak. Ehhez az egyik legfontosabb lépés az, hogy felismerd: a legbelsőbb éned nem adhat rossz tanácsot neked.

Csak akkor élhetsz harmóniában önmagaddal, ha kiegyensúlyozottan élsz a belső hangoddal. Természetesen nem hagyhatod figyelmen kívül a téged körülvevő világot, de merj jobban bízni az ösztöneidben. Ne halogass, ne menekülj: cselekedj a legmélyebb meggyőződésed szerint.

3. Légy nyitott!

Amint képes leszel jobban önmagadra figyelni és elhiszed, hogy a belső hangod jót akar neked, felismerheted azt is, hogy a világ tele van a döntéseidet segítő jelekkel. Ezek a jelek most is ott vannak körülötted, de nem elég pusztán az, hogy meghallod azokat, hanem meg is kell hallgatnod.

Tanulj meg nyitott lenni ezekre az új hatásokra, és ne sajnáld erre az odafigyelést. Hidd el, megéri. Bár az önmegismerés folyamata gyakran hosszú és magányos, de ne feledd, önfejlesztéssel a befektetett energia megtérül.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!