Jó csapatjátékos vagy? Most megtudhatod, mi kell ahhoz, hogy azzá válj!

írta SMR 17 526 views0

Az álláshirdetésekben gyakran olvashatjuk, hogy az ideális jelölt jó csapatjátékos, tehát olyan embert keresnek, aki csapatban is tud dogozni, illetve jól tud működni közösségi szinten is. A felvételi eljárás során ennek a meglétét is szívesen tesztelik, ehhez több jelentkezőt egyszerre hívnak meg, majd csoportos, közösen megoldandó feladatokat adnak nekik, hogy meg tudják nézni, ki hogyan működik csapatban. Felmerül a kérdés: pontosan mit jelent az, hogy valaki jó csapatjátékos? Milyen jellemvonásokkal rendelkezik az, aki csoportban is sikeresen tud dolgozni, és mi különbözteti meg ezeket az embereket a magányos farkasoktól?

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Jó csapatjátékos vagy? Most megtudhatod, mi kell ahhoz, hogy azzá válj!Alkalmazkodó

A csapatjátékos egyig legfontosabb tulajdonsága az, hogy remek az alkalmazkodóképessége. Bármilyen helyzethez és bármilyen emberekhez könnyen tud alkalmazkodni, ami nem jelenti azt, hogy feladja a személyiségét, hanem könnyen össze tudja hangolni azt a másikéval, az egyéni céljait és a viselkedését több munkatársáéval.

Feltalálja magát új és váratlan helyzetekben, könnyebben ki tud lépni a komfortzónájából, és ezt nem úgy éli meg, hogy választania kellene saját és mások érdekei között.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!