Inkább ne egyél húst hússal: több káros következménye is lehet

írta Szabó B. 3 927 views0

Manapság az átlagemberek jóval több húst fogyasztanak, mint amennyi indokolt lenne. Ez sajnos számos egészségügyi kockázattal jár, főleg amiatt, hogy a sok hús háttérbe szorítja az egészséges alapanyagokat. Ráadásul a legtöbbször még a helyes elkészítési módra sem ügyelünk…

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Inkább ne egyél húst hússal: több káros következménye is lehetFelelős a hízásért

Nem mondunk újat, ha azt állítjuk, a legtöbb húsnak magas a kalóriatartalma, és azzal sem, hogy a helytelen elkészítési módokkal még alaposan ráteszünk egy lapáttal a bevitt energiamennyiségre.

Azt azonban kevesebben tudják, hogy a húskészítmények elsődlegesen lehetnek felelősek az elhízásért, főleg akkor, ha zöldségek, gyümölcsök, teljes kiőrlésű gabonatermékek helyett fogyasztod azokat. Utóbbiakban rengeteg a rost, ami az egészséges és kiegyensúlyozott emésztésért felelős – többek között.

Azonban, ha előnyben részesíted a húskészítményeket, és szinte csak erre építed az étkezéseidet (miközben a mozgást hanyagolod), akkor az emésztésed borzasztóan lelassulhat, sőt akár anyagcserezavar is felléphet. Ez egyenes úton vezet a még gyorsabb elhízáshoz!

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!