Inkább ne egyél húst hússal: több káros következménye is lehet

írta Szabó B. 3 882 views0

Manapság az átlagemberek jóval több húst fogyasztanak, mint amennyi indokolt lenne. Ez sajnos számos egészségügyi kockázattal jár, főleg amiatt, hogy a sok hús háttérbe szorítja az egészséges alapanyagokat. Ráadásul a legtöbbször még a helyes elkészítési módra sem ügyelünk…

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Inkább ne egyél húst hússal: több káros következménye is lehetNépbetegségekért felelősek

Hazánkban különösen magas azoknak az aránya, akik különféle szív- és érrendszeri problémákkal, emésztőrendszert érintő rákos megbetegedésekkel küszködnek. Ennek kiváltó tényezői között az is szerepel, hogy meglehetősen sok húst fogyasztunk.

Elegendő egy hagyományos, vasárnapi ebédre gondolnod, és máris látni fogod, miről van szó. Nem csupán azzal van a gond, hogy mennyiségre sok húst eszünk (már napi 400 gramm is kritikus szintre emelheti a kockázatokat), hanem azzal is, hogy az alapanyagokat gyakran helytelenül készítjük el.

Az olajban sült, panírozott húsok pl. egyértelműen közkedveltek hazánkban, de általuk csak tovább fokozódik a problémák aránya.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!