Így vethettek véget a veszekedésnek mihamarabb

írta KJ 4 696 views0

Több pszichológus szerint is van hasznos funkciója a veszekedéseknek egy párkapcsolatban, úgyhogy nem kell pánikba esni, ha ezt ti is megélitek néha. Viszont ilyenkor érdemes eltöprengened a következőkön: mit tehetsz azért, hogy pozitív eredménye legyen a „beszélgetésnek”? Lenne-e értelme annak, hogy pár percre mind a ketten lehiggadjatok? Íme néhány hasznos tipp, hogy ne repüljenek a tányérok.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Így vethettek véget a veszekedésnek mihamarabbUdvariasan kérj szünetet!

Noha ez egy „veszélyes” módszer, amit akár sértésként is értelmezhet a partnered, ésszel és tapintattal használva csodákat tehet. Ha a párod kiabálva kér számon rajtad valami – szerinted – igazságtalan dolgot, akkor közöld vele higgadtan, hogy mivel nem akarod megbántani valami dühös felelettel, ezért most félrevonulsz pár percre, hogy mind a ketten lehiggadjatok.

Ha nem úgy vezeted fel az egészet, hogy „mivel egy hisztis dög vagy, ezért nem hallgatlak tovább, és lelépek”, akkor rövid idő múlva nyugodtan tudjátok folytatni a beszélgetést. Ne feledd: a lényeg, hogy ne borulj ki, és ne kezdj el te is kiabálni. Egyetlen nő sem akar olyan férfi mellett lenni, akit ő maga is ki tud hozni a sodrából – végső soron ez nem azt jelentené, hogy férfiként nem vagy képes megbirkózni egy konfliktussal?

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!