Így válassz tökéletes szemüveget, hogy passzoljon az arcodhoz

írta Szabó B. 3 618 views0

Teljesen tanácstalan vagy, milyen szemüveglencse és keret illik az arcodhoz? A végső döntést úgyis a szaküzletben fogod meghozni, de nem árt, ha már otthon leszűkíted a kört, hiszen így jóval gyorsabban végezhetsz a vásárlással – és több türelmed is marad a tökéletes darab megtaláláshoz!

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Válassz az arcformád szerint!

Ovális archoz

Az ovális arc a legvonzóbb, legszabályosabb mind közül, jellemzője, hogy kicsit magasabb, mint amilyen széles, leginkább egy tojásformához hasonlít. Neked gyakorlatilag minden jól állhat, de érdemes olyan keretet választanod, ami megegyezik az arcod szélességével, esetleg kicsit túllóg rajta. Nem előnyös, ha túl magas, vagy túl keskeny a lencséd, inkább próbálj az aranyközépúton maradni.

Hosszúkás archoz

Ennek az arcformának szintén nagyobb a magassága, mint a szélessége, azonban az ovális formákkal ellentétben inkább a négyszögletes vonások jellemzőek rá. Hosszú az áll, és gyakran nagy az orr – kellőképpen férfias és feltűnő a forma.

Nyugodtan válassz olyan szemüveget, ami magas és feltűnő szárrésszel, méretes kerettel bír, a lencse formája pedig ovális, vagy szögletes legyen.

Szögletes archoz

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!