Így neveld a gyereket, hogy pozitív testképre tegyen szert

írta BE 6 343 views0

Mindenki szorong néha a teste miatt, de a nem megfelelő testkép hosszú távon étkezési zavarokhoz, súlyos depresszióhoz is vezethet. A testszégyenítés különösen a lányokat érinti, de a fiúk is érezhetik rosszul magukat azért, mert a környezetük szerint nem elég erősek, izmosak, túl kövérek, soványak, eláll a fülük, nagy az orruk – vagyis eltérnek az átlagtól. A szülők sokat tehetnek azért, hogy a gyerekük egészséges maradjon, és pozitív testképre tegyen szert.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Az egészséges táplálkozás és a sport fontos, de nem szabad a súlyra kihegyezni mindent!

Az egészséges táplálkozás és a sport fontos, de nem szabad a súlyra kihegyezni mindent!

Szülőként érdemes odafigyelned arra, hogy mit eszik a család: persze belefér, hogy néha hamburgert egyetek és csokit faljatok, de a kiegyensúlyozott étrend mindennél fontosabb hosszú távon. A közérzetünket, a teljesítő- és teherbíró képességünket határozza meg a táplálkozásunk, tehát sokkal fontosabb annál, hogy hogyan nézünk ki.

A sport kapcsán sem az az elsődleges lényeg, hogy fogyjunk, hanem az, hogy frissebbek, fittebbek legyünk. A házban ne legyenek mérlegek, amivel rendszeresen mérik magukat a családtagok, és a testmozgás is az örömről, a szórakozásról szóljon. Ne kötelesség legyen, amit az ideális testsúly elérése érdekében megtesz az ember, hiszen úgy nem igazán lesz motivált a csemete.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!