Így eddzed a válladat, hogy szétfeszítsd a pólódat: 3 hasznos videó

írta KJ 1 567 views0

Mindenki a bicepszre esküszik, pedig egy kidolgozott, széles vállizom is éppen olyan fontos a jó megjelenésért. A pólóméretedet nem a karizmod, hanem a vállad és a nyakad fogja meghatározni… Íme, minden információ, amit tudnod kell a vállizomedzéséről.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

A vállizom egyike azoknak az izomcsoportoknak, mely igen kellemesen tud égetni, ha rendesen megdolgoztad azt… Három fejre tagolódik: elülső, középső és hátulsó, avagy deltaizom. Mivel nem lehet mind a hármat egyszerre megmozgatni, ezért a karizomhoz hasonlóan mindegyik izomra külön mozdulatsorok, izolációs gyakorlatok vannak.

Mikor az ember még csak kezdőként áll hozzá a testépítéshez, már az is haladásnak számít, ha keményebb az izma, mint azelőtt. Mindössze évekkel később merül fel a genetika kérdése, vagyis hogy melyik testrészek reagálnak jobban vagy kevésbé a terhelésre. Ilyenkor szükségessé válnak az izolációs gyakorlatok.

Válledzés

Ezt is olvasd el (kattints)! Így edzett Harrison Ford az Indiana Jones-szerepekre

Az elülső emelések az elülső izomra, az oldalemelések pedig a középső vállizomra fejtenek ki nagyobb hatást. A deltaizom edzéséhez kombinált mozdulatsorokra lesz szükséged.

A legfontosabb gyakorlat, amit végezned kell, a vállból nyomás, de az alábbi részletes oktatóvideók is segíteni fognak a megfelelő edzésterv kialakításában. Ne felejtsd el, nem az számít, hogy másoknak mi felelt meg az izomzatuk fejlesztésében – neked csak azt kell követned, ami neked is működik!

Katonai nyomás ülve

Ennek a gyakorlatnak a fő célpontja a deltaizom. Egyenes háttal kell ülnöd egy olyan széken, amely rúdtámasztással rendelkezik vállmagasságban.

Tartsd észben, hogy a felkarodnak egy vonalban kell lennie a válladdal, ugyanis ha az alatt tartod a karjaidat, a vállizmod össze fog omlani a súly alatt! Egyszerűen annyi a dolgod, hogy kinyomod a súlyt a fejed felé, majd visszahúzod azt a kiinduló pontba. Ne felejtsd el, hogy a válladnak végig egyenesnek kell lennie!

Ha „belehintázol”, akkor már „nem ér” a gyakorlat!

Katt ide, és nézd meg az oktatóvideót, vagy indítsd el alább!

Katonai nyomás nyak mögött

Ez a gyakorlat ugyanarra az izomcsoportra dolgozik, de ha valami újjal akarod megfűszerezni az edzéseidet, akkor pontosan erre lesz szükséged. Mint az előzőnél, itt is fontos a helyes testtartás!

Ügyelj arra, hogy a lábfejeid legalább válltávolságban legyenek a padlón! A térdeidet hajlítsd meg egy kicsit, és a rudat kicsivel szélesebben fogd meg, mint amekkora a válltávolságod!

A túl szoros fogás lehetetlenné teszi a súly kinyomását a nyak mögött.

Katt ide, és nézd meg az oktatóvideót, vagy indítsd el alább!

Vállnyomás kézi súlyzóval

Ennek a gyakorlatnak a fő célpontja az oldalsó és elülső vállizom. Ragadj meg két súlyzót, ülj le egyenes háttal, és tartsd a kézi súlyzókat a vállaid mellett, felfelé néző tenyérrel!

Told felfelé a súlyzókat, majd engedd vissza azokat a kezdeti pozícióba!

Katt ide, és nézd meg az oktatóvideót, vagy indítsd el alább!

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!