Ha szingli vagy, számíts erre a 7 tolakodó kérdésre

írta BE 1 984 views0

Elvárás, hogy mindenkinek legyen párja, ám valójában senkinek semmi köze hozzá, hogy neked mikor lesz, és hogy egyáltalán akarod-e. Szóval nem kell válaszoljál a következő kérdésekre, ha felteszi valaki.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

1. Mióta vagy szingli?

Hidd el, semmit sem mond el rólad a tény, hogy három hónapja vagy három éve vagy-e társ nélkül, netán esetleg még soha nem érintett meg a szerelem. Ha eljön az ideje, úgyis megtalálod azt, akivel jól érzitek majd magatokat – és egymást – együtt, ehhez azonban a házmesternek, a nagybácsinak vagy a haverod tesójának semmi, de semmi köze nincs.

Ezt is olvasd el (kattints)! Egy szingli menedzser mindennapjai

2. Hány randin vettél eddig részt?

Sokan azt hiszik, hogy ha épp Hány randin vettél részt?egyedülálló vagy, kötelező nagy erőkkel keresni a nagy őt, a legjobb, ha minden bokorba bekukkantasz, nem bujkál-e épp ott. Mások úgy vélik, a randik többsége elvesztegetett idő, és szerintük óriási baromság, hogy máris találkozol a rokonszenves pincérnővel, akivel csak két hónapja ismerkedtél meg a társkeresőn. No és? Tedd azt, amit jónak látsz, senkinek nincs köze ahhoz, kivel randizol, mikor és mennyit.

3. Mikor szexeltél utoljára? Mostanában?

Tóth Vera már hosszú ideje szingli volt, amikor egyszer megkérdezték tőle, nem hiányzik-e neki a szex.

Az énekesnő őszintén bevallotta, attól még, hogy nincs épp párkapcsolata, a testi vágyait nem szokta minden esetben egyedül megélni.

4. Hogy éled túl, hogy körülötted mindenki szerelmes, te pedig egyedül vagy?

A reakció a döbbenet volt: még mindig elítélik azokat, akik igent mondanak az alkalmi szexre. Pedig hát kinek van joga pálcát törni a másik ember felett? Ugyanígy az is buta dolog, amikor valakit azért tartanak furcsának, mert kitűnően megvan hónapokon, sőt éveken át szex nélkül, netán a szeretkezést csak egy biztonságos, tartós párkapcsolat keretein belül tudja elképzelni. Hidd el, mindkét megközelítés teljesen normális, és – amíg másoknak nem ártasz – neked soha nem kell(ene) magyarázkodnod a döntéseid miatt.

Nos, a párkapcsolat hiánya semmi esetre sem jelent magányt, ugyanakkor remek lehetőség arra, hogy fejleszd magadat, és kitaláld, mi mindent is akarsz igazán. Ne hagyd, hogy lesajnáljanak, és persze – a nehezebb időszakokban – te se zuhanj magad alá.

5. Hogyhogy még nem sikerült feldolgoznod a legutóbbi szakítást?!

Szerelmes voltál, de összetört a szíved, vagy egyszerűen csak kiábrándultál, és tovább léptél. Természetes, hogy időre van szükséged, amíg újra nyitni tudsz egy új kapcsolat felé. Ugyanakkor nincs két ember, akinek ugyanannyi idő kell a voltkapcsolat feldolgozásához: van, aki pár hét, sőt nap alatt túljut a nehézségeken, míg másoknak ehhez hónapok kellenek. Ha már sírás nélkül gondolsz az exre, és a Facebookját sem csekkolod rendszeresen, valószínűleg „meggyógyultál”: ennél előbb nem érdemes új kapcsolatba vágni.

Mennyi sört vedelsz?

6. Mindig ennyi sört kell meginnod, ha lapátra tesznek?

Nos, saját összetört szíved gyógymódjának a receptje csak a kezedben van, más – még egy új szerelem is – ebben csak távolról asszisztálhat. Ha te úgy hozod rendbe a lelkedet, hogy megnézel pár évadot az Így jártam anyátokkal című sorozatból a péntek esti buli helyett, akkor hajrá, használd ki a hétvégét! Ha pedig a sör nyugtat meg, akkor nyugodtan töltsd fel a hűtőt, és járj rá. Senkinek nincs joga kinevetni, amiért épp erre van szükséged. Amíg extrém túlzásokba nem esel, és a függőséget is kerülöd, nincs gond.

7. Miért/mikor akarsz párt, gyerekeket?

Nem mindenki szeretne házasságban élni, míg mások úgy érzik, egyszerűen szülői szerepre nem vágynak. Ez persze idővel változhat, de akkor sincs semmi gond, ha tíz, tizenöt, sőt húsz év múlva is úgy érzed majd, hogy nem indítanak meg téged ezek a dolgok. Társadalmunkban óriási a nyomás, hogy a felnőttkort elérve mielőbb házas ember és szülő legyél, de ennél sokkal fontosabb, hogy te mit érzel: a nyomás alatt, kényszerből meghozott döntések mindig kudarchoz vezetnek. Vállald a vágyaidat, és soha ne szégyenkezz miattuk!

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!