Ha kalandvágyó vagy, ezeket a helyeket mindenképp keresd fel!

írta Arany Média 3 421 views0

Az esetek többségében azok az utazások a legemlékezetesebbek, amelyek nem a hagyományos turistakönyvek szerint zajlanak. Néha nem árt a járt utat a járatlanra cserélni, hogy olyan impulzusokban legyen részünk, amit egyébként nem kapnánk meg. Összeszedtünk néhány olyan misztikus helyet, amelyet érdemes felírni a bakancslistádra.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

1. Stonehenge

A mára már világörökség részévé váló – az UNESCO 1986-ban nyilvánította hivatalosan is azzá – nagy-britanniai hely az egyik legvitatottabb turisztikai látványosság. Rengetegen vizsgálták már azt, hogy milyen megfontoltságból alakították ki kör alakban a monumentális őskori kőoszlopokat.

Vannak olyan elméletek, hogy a Stonehenge-nek földöntúli eredete van – ha valamit nem egészen értünk, arra szeretjük egyből ráégetni az „UFO-billogot” –, ám a régészek a feltárt leletek alapján sokkal földhözragadtabb elméletet „dolgoztak ki”: a helyszín körül talált elcsontosodott tetemekből arra a következtetésre jutottak, hogy a Stonehenge olyan zarándok hely volt, amit a súlyos betegségben szenvedő emberek a gyógyulás reményében kerestek fel. Erre a csontokon található fizikai sérülések, és az akkoriban még gyógyíthatatlan betegségnek tűnő nyomok engedtek következtetni.

Ha kalandvágyó vagy, ezeket a helyeket mindenképp keresd fel!

Ugyancsak megállná a helyét az a tézis, miszerint ősi rituálék helyszínéül szolgált a misztikus hely, ahol nem egyszer emberáldozattal próbáltak meg kedveskedni a hitvilágukban szereplő istenségeknek.
A fentebbi elméletre írásos tanúbizonyság is van, ugyanis az i. e. első században egy görög történetíró arról számolt be, hogy szenteltek egy csodálatos, kör alakú kőtemplomot a görög mitológia és politeizmus egyik legsokoldalúbb istenének, Apollónak, akinek a „munkaköre” többek között kiterjedt a gyógyításra is.

Bármi is legyen az igazság, egyszer mindenképp érdemes felkeresni, mert tényleg körbe lengi egy olyan, leírhatatlan atmoszféra, amit első kézből kell megtapasztalni. Ráadásul Facebook-borítóképnek sem lenne utolsó!

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!