Ha élővé tennéd a virtuális kapcsolatot, ilyen nehézségekkel szembesülnél

írta SMR 3 415 views0

Az internetes kapcsolatépítés és ismerkedés mindennapi részei az életünknek. Egy chaten folytatott beszélgetést úgy emlegetünk, mintha élőben zajlott volna, tagjai vagyunk Facebook csoportoknak, blogokat olvasunk, és a többi kommentelőre úgy tekintünk, mintha ezeréves barátaink lennének. Mindez egy-egy konfliktust leszámítva szépen működik, ám egyszer eljön a pillanat, amikor a netes haverságot személyes találkozóra váltanánk. Ez alakulhat jól, de végződhet csalódással is.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Felépítjük magunkban a személyiségét

Felépítjük magunkban a személyiségét

A netes ismeretségek egyik veszélye, hogy magunkban felépítjük a világhálón megismert társaink személyiségét, és felruházzuk őket különféle tulajdonságokkal. A kommentek, a levélváltások vagy egy blogger írásai alapján akaratlanul is társítunk különféle jellemvonásokat a másik személyiségéhez, és valószínű, hogy ő is ezt teszi velünk.

Sokszor nem tudjuk a másik korát, foglalkozását, családi állapotát, a neten csak a szövegére figyelünk, a mondanivalóra, annak megfogalmazására, így csak élőben szembesülünk azzal, milyen ember ő teljes valójában. Akármennyire nehéz, jobban járunk, ha nem képzelünk el semmi extrát róla, hanem ezt meghagyjuk a személyes találkozóra.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!