Forró kacsaszívleves a dagadó izmokért

írta KJ 2 195 views0

A dzsungellakók az ellenfeleik szívét ették meg anno, te pedig, ha igazán kiadósat és táplálót akarsz lakmározni, akkor vásárolj egy kiló kacsaszívet! Íme, a forró, proteindús leves receptje.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

A kacsaszívben rengeteg a fehérje, és igen alacsony a zsírtartalma. Konkrétan 100 gramm szívben 15,5 gramm fehérje van, ami nagyon is magas szám – ennél pedig talán már nem kell több érv, hogy ebből a húsból főzz levest (a csirkeszív is opció, de valamiért drágább).

A fő alapanyagért érdemes nézelődni egy sort a piacon. Én a Fehérvári úton vadásztam, és némi keresgélés után találtam egy kilót 450 forintért is. Persze már egy fél kiló szívvel is finom levest tudsz készíteni magadnak.

Tipp: amennyiben nagyon jó ebédet akarsz főzni, akár egy kis zúzát is vehetsz hozzá, noha annak az ára már magasabb – 20 dekagrammért elkérnek 1200-1300 forintot is.

A húst egy kicsit le kell öblítened (elméletben persze rendesen meg vannak tisztítva), emellett az artériákat is levághatod. Ezek után fel kell tenned egy liter vizet – csakis hideget, és nem meleget, hiszen a húst mindig hidegben szokás főzni (a hirtelen meleg összerántja).

Forró kacsaszívleves a dagadó izmokért

A fél liter vízbe egy csapott kávéskanál sót érdemes rakni, illetve egy kis fej vöröshagymát (egészben), 15-20 szem egész feketeborsot (ha van otthon teatojás, akkor abban ereszd bele), esetleg még egy kisebb szem egész megpucolt krumplit. Ezután kezdd el főzni! Amikor forr a víz, kicsi lángon folytasd. A leves tetejére folyamatosan felkerül a barna, undorító hab: ez a kifőtt vér, amit kanállal könnyen leszedhetsz.

Ezt is olvasd el (kattints)! 2 férfias étel: zúzapörkölt paszullyal, rántott karfiol rizzsel

Amikor a szív már majdnem puha (ezt villával ellenőrizheted), hozzá kell tenned egy adag megpucolt leveszöldséget (ezeket is lehet venni a piacon, általában pucolva és fóliázva 350 forintba kerül). Ez 2 szál sárgarépát, petrezselyemgyökeret, egy kis darab karalábét, egy kis darab zellert, illetve néhány darab kelbimbót és 1-2 levél káposztát szokott tartalmazni. Tedd bele a forrásban lévő vízbe, majd még 10-15 percig főzd a levest, amíg puha nem lesz a zöldség.

Jó étvágyat a forró, egészséges szívleveshez!

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!