Erre fogadni mernénk! Csökkent a Leicester előnye, rangadó a Bundesligában, ezüstre hajt a Lyon

írta Henrik L. 1 991 views0

Minden héten három kiemelt, vagy érdekesnek számító focimérkőzést vettünk górcső alá, hogy sportfogadással foglalkozó olvasóink dolgát megkönnyítsük.

A cikk még nem ért véget, lapozz!
Kép forrása: Wikipédia
Kép forrása: Wikipédia

Vardy nélkül kéne begyűjteni a 3 pontot: Leicester City–Swansea City

A Premier League meglepetéscsapatának számító, éllovas Leicester City botlott a legutóbbi fordulóban, csak 2-2-őt játszott a West Ham Uniteddel, így előnye 5 pontra csökkent az őt üldöző Tottenham Hotspurhöz képest. Ráadásul Jamie Vardy, a klub ügyeletes gólzsákja – aki esélyes a gólkirályi címre is – az 56. percben piros lapot kapott, így nem léphet pályára a vasárnapi bajnokin.

Négy fordulóval a szezon vége előtt az 5 pontos előny megnyugtatónak tűnik, azonban a csapat sorsolása egyáltalán nem könnyű. A Swansea ugyan legyőzhető ellenfélnek tűnik, azonban utána Claudio Ranieri fiai összecsapnak a Manchester Uniteddel (idegenben), fogadják az Evertont, majd a Chelsea stadionjába látogatnak. Ezen meccsek egyike sem tűnik simának, így a Swansea ellen muszáj begyűjteni a 3 pontot, különben veszélybe kerülhet a bajnoki cím.

Az eltiltott Vardyt talán a 16 gólos Riyad Mahrez pótolhatja elől, bár az algériai születésű játékos főleg szélsőként szokott szerephez jutni. A Leicester hazai mérlege mindenesetre imponáló (10-6-1). de jelen helyzetben a döntetlen vereséggel érne fel.

A Swansea City gyengén muzsikál ebben a szezonban, csak a 15 helyen áll, és matematikailag még ki is eshet. A gárda a legutóbbi fordulóban 3-0-ra kikapott a Newcastle United otthonában, vendégként pedig 3-5-9-es mutatóval rendelkezik.

A Men.hu tippje: 1

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!