Elképesztően nehéz hajrá vár a Dárdai-legénységre

írta Henrik L. 1 055 views0

A legutóbbi két fordulóban csupán egy pontot gyűjtött a Hertha BSC, így több, papíron erősebb riválisa is szorosan felzárkózott a berliniek mögé. Vajon képesek lesznek Ibisevicék megőrizni a 3. helyet?

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Először is szögezzük le, hogy a Hertha vezetősége a szezon kezdete előtt a biztos bennmaradást tűzte ki célul Dárdai Pálnak és a futballistáknak, amihez képest a jelenlegi szereplés csodának számít. A magyar vezetőedző is azt nyilatkozta nemrég, hogy Vedad Ibisevicnek annyit tudott ígérni tavaly nyáron, hogy a legjobb esetben a 7. helyen fognak végezni. Szerencse, hogy a rutinos bosnyák csatár így is látott fantáziát a klubban, mert Salomon Kalou mellé nagy szükség volt még egy ütőképes támadóra, és Ibisevic 9 bajnoki góljával jelentős szerepet vállalt abban, hogy a Hertha BL-indulást érő pozícióból várja a hátralévő öt fordulót. A gárda kisebb hullámvölgybe került az utóbbi hetekben, amiből sürgősen ki kellene keveredni, mert a Bayer Leverkusenen kívül a Borussia Mönchengladbach, a Mainz, és a Schalke is simán odaérthet még a dobogóra, mindegyik együttes négypontos távolságon belül van a Herthához képest!

Stabil védelem, de a támadójáték nem elég hatékony

Pali ragyogóan megszervezte a gárda védekezését, de ez nem meglepő, hiszen a magyar válogatott szövetségi kapitányaként is rövid idő alatt helyre tette a hátsó alakzatot és a középpályát. A berliniek nagyon jól zárják le a területeket, sokat futnak, és mindig van valaki a közelben, hogy kisegítse a másikat. Ennek köszönhető, hogy Jarstein hálóőr csupán 34 gólt kapott a 29 forduló alatt, bár a Mönchengladbach vendégeként elszenvedett 5-0-s vereség meglehetősen kilóg a sorból. A két támadó teljesítményére sem lehet panasz, hiszen Kalou 14-szer, Ibisevic pedig 9-szer volt eredményes, azonban rajtuk kívül nincs igazán gólerős játékos a középpályán, aki a második hullámból érkezve sistergő bombákkal veszélyeztetné a kaput. A számok nem hazudnak, a Hertha BSC futballistái összesen 39 gólt lőttek ebben a bajnokságban, ami az első nyolc csapatot figyelembe véve a legkevesebb.

Elképesztően nehéz hajrá vár a Dárdai-legénységre

Hány pontra lenne szükség?

A berliniek legközelebb a Hoffenheimhez látogatnak, mely csapat az egész szezonban gyengén muzsikált, azonban a legutóbbi négy bajnokiján 10 pontot (!!!) gyűjtött, és ezzel elkerült a kiesőzónából. A Hoffenheim kerete a nevek alapján semmivel sem gyengébb, mint a Hertháé, ráadásul sokkal jobb formában van, így Dárdainak nem lehetnek vérmes reményei (talán egy iksz összejön). A későbbiekben sem lesz könnyű a „buli”, ugyanis Ibisevicék előbb fogadják a Bayernt, majd tipikus hatpontos mérkőzést vívnak a Bayer Leverkusen otthonában.

A Darmstadtot otthon illene legyőzni, azonban az utolsó fordulóban a Mainzhoz látogatnak Kalouék, márpedig a Koface Arénában egyetlen klubnak sincs könnyű dolga. Ezen az öt meccsen 5-6 pont tűnik reálisnak, ami garantáltan nem elég a 3. hely megőrzésére, de gyaníthatóan a 4. pozíció is elúszna, ami még BL-selejtezőt ér. Az üdvösséghez legalább 9-10 pontra lenne szükség, ami az erős ellenfelek tükrében lehetetlen küldetésnek tűnik.

Sajnos a bronzéremért harcoló riválisoknak a sorsolása is könnyebb, mint a Hertháé, és ezzel Dárdai is tisztában van. Talán nem véletlen, hogy azt nyilatkozta a Hannover elleni 2-2-őt követően, hogy hatalmas sikerként élné meg mindenki a klubnál, ha jövőre az Európa-ligában indulhatna a Berlin. Ibisevic sem szólhatna semmit a szezon végén, hiszen edzője maximum a 7. helyet ígérte be neki tavaly nyáron, márpedig ennél szinte biztos előrébb fog végezni a kék-fehér mezes együttes.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!