Egy kutya árthat az ember egészségének?

írta Szabó B. 15 034 views0

Senkit nem akarunk lebeszélni arról, hogy ölelgesse, szeretgesse a kutyáját, sőt! Még a babáknak is jót tesz az állat jelenléte, legalábbis ellenállóbbak lesznek az allergénekkel szemben. De mégsem árt mértéket tartani, ugyanis akadnak veszélyes fertőzések, amik állatról emberre terjednek.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Egy kutya árthat az ember egészségének?Gyomorforgató problémák

Bár nem gondolunk elsőként a kis kedvencünkre, ha valamitől kikészül a gyomrunk – és tény, hogy nem is kell mindig a kutyákra fogni a dolgot – megesik, hogy ők állnak a fertőzés hátterében. Hasmenést, hányást idézhetnek elő, akár láz kíséretében, mégpedig úgy, ha a székletüket valamilyen formában magunkhoz vesszük.

Valóban nem túl gusztusos a dolog, de bőven elég, ha összeszeded a kutyaürüléket, vagy éppen oda tenyerelsz, ahol az eb ült, majd kézmosás nélkül enni kezdesz. Ha a szádba kerülnek a bacilusok, akkor azok máris garázdálkodni kezdhetnek, és kellemetlen problémákat idézhetnek elő.

Megoldás: mindig alaposan moss kezet, miután kutyáztál, és ne engedd meg, hogy az állat az étkezőasztal környékén, vagy a kanapékon garázdálkodjon.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!