Rovat: Foci VB 2014

Foci VB 2014

Malária helyett sérüléshullám tizedel Brazíliában

Úgy ámblokk el lehet mondani, hogy a 2014-es világbajnokságon rájár a rúd a futballvilág legnagyobb csapataira és sztárjaira. A csoportmérkőzések során csúfosan leszerepelt a spanyol, az angol és az olasz válogatott. Nem is olyan régen pedig Luis Suáreznek kellett idő előtt beváltania az Uruguay-ba szóló repülőjegyét. A „sérüléscunamiba” ezúttal Neymar és Ángel Di María „fulladt bele”.

írta Arany Média -

Foci VB 2014

Leg, leg, leg – 10 érdekesség a huszadik világbajnokságról

A végjátékhoz közeledik a brazíliai labdarúgó-világbajnokság – ideje hát a számadásnak, Kosztolányinál valamivel vidám tónusban. Nem vállalkozom Bánfi Jánost és Szanyó Károlyt megszégyenítő szakmai konklúziók levonására, nem teszek kísérletet Menczer Tamást kenterbe verő, tudományos igényű „fociológiai” elemzések barokkos körmondatokban történő prezentálására – egyszerűen csak kiragadok néhány emlékezetes pillanatot, arcot, teljesítményt a mögöttünk hagyott napokból.

írta Somlai Attila -

Foci VB 2014

A kiscsapatok világbajnoksága

Előzetesen mindenki a spanyolok látványos, gólgazdag játékát, az angolok presztízsének visszaállítását és a németek lehengerlő gáláját várta leginkább a 2014-es brazíliai világbajnokságon. Ezzel szemben olyan meglepetéscsapatok érvényesültek, mint Costa Rica vagy Ghána.

írta Arany Média -

Foci VB 2014

Vb: szemüveget a bírónak!

Katasztrofális játékvezetői ítéletek jellemzik az eddig lejátszott vb-meccseket. Hiába játszanak rendre színvonalas és gólokban gazdag mérkőzéseket – lásd pl. Hollandia-Spanyolország – a 2014-es világbajnoki torna egyelőre mégis inkább a bírókról szól, semmint a játékról. Bár nem szeretünk a játékvezetőkkel foglalkozni, most mégis muszáj megtennünk, mert, ami jelenleg Brazíliában történik, az méltánytalan egy ilyen rangos tornához.

írta Arany Média -

Foci VB 2014

Meglepetések a világbajnokságon

Alig kezdődött el a 2014-es labdarúgó világbajnokság, máris bőven akadnak meglepetés-eredmények a csoportmérkőzéseken. Előzetesen például ki gondolta volna, hogy a gyengébb kerettel rendelkező holland válogatott olyan könnyedén megy át a spanyolokon, mint a kés a vajon? Ezekből az eredményekből szemezgettünk.

írta Arany Média -

Foci VB 2014

Sérüléshullám a foci VB előtt: „gyászolnak” a németek is

Úgy látszik – pár nappal a 2014-es világbajnoki nyitánya előtt -, hogy erős sérüléshullám söpör végig a futballvilágon. Több kulcsember dőlt már ki a spanyoloknál, az olaszoknál vagy épp az uruguay-i válogatottnál. És erre a listára most a németek is feliratkoztak, ugyanis a napokban egy nagyon tehetséges és meghatározó játékos dőlt ki Joachim Löw „hadseregéből”.

írta Arany Média -

Foci VB 2014

Kabalaevolúció a világbajnokságokon, avagy egy állati lista Willie-től Fulecóig I.

Több szempontból is örvendetes lett volna, ha Magyarország rendezhette volna az idei labdarúgó-világbajnokságot. Egyrészt azért, mert így válogatottunk végre nem maradt volna le egy nagy tornáról (nem akármilyen szakmai lehetőség élesben gyakorolni a tolódást!), másrészt pedig azért, mert garantáltan megleptük volna a világot egy eredeti kabalafigurával. Mondjuk egy fehér pulival. Vagy egy feketével. Esetleg egy tarkával. A világ legismertebb magyar terelőkutyafajtája már többször bizonyított nagy világversenyeken, az idei vb-n azonban biztosan nem rúghat labdába. Marad nekünk egy kék-sárga-zöld tatu és a sóvárgás, hogy egyszer majd a mi pulinknak is eljön az ideje. Kárpótlás gyanánt jöjjön egy kis kabalatörténelem: figuramustra Willie-től Fulecóig, az első részben legalábbis Pique-ig.

írta Somlai Attila -