Rovat: Életvezetés

Egészség és sport

7 jel, hogy nem tudod, mit jelent a hallgatás művészete

A hallgatás művészetéről sokat hallott már mindenki, és a legtöbb embernek többnyire meggyőződése, hogy ő képes meghallgatni másokat, tud figyelni, ezért is szeretnek vele beszélgetni az emberek. Ezt sokan akkor is így gondolják magukról, amikor valójában egyáltalán nem gyakorolják a hallgatás művészetét, és sokkal inkább szeretik a saját hangjukat hallatni. Íme, 7 jel, hogy nem igazán tudod, mit is jelent a hallgatás művészete.

írta SMR -

Egészség és sport

A céljaidat ezért nem fogod elérni soha

Hosszú ideje próbálsz sikert elérni egy adott területen, de még mindig nem volt meg a kívánt áttörés? Nehéz helyzet, de ahelyett, hogy a körülményeket okolnád, nézz magadba egy kicsit. Íme, néhány ok, amiért nem haladsz előre.

írta BE -

Egészség és sport

Illetlenségek az uszodában, amiket ne kövess el!

A nyári hőségben – amikor épp nincs égszakadás, földindulás – csodás csobbanni egyet az uszoda medencéiben, ám ne felejtsd el az írott és íratlan szabályokat, amiket neked is be kell tartanod! Az itt felsoroltak közül néhány hivatalos, néhány pedig csak puszta illemszabály. Ennek ellenére ugyanúgy ügyeljél mind az 5-re!

írta KJ -

Egészség és sport

Önsajnálat ellen 5 módszer

Ha bármi rossz történik velünk az életben, akkor könnyű az önsajnálat csapdájába esni, és egész nap lubickolni a melankolikus, szomorú érzésekben… Ez az elején fontos is, de ha túl sok időt töltesz a múlton való kesergéssel, akkor azon kapod egyszer magadat, hogy az élet elment melletted, és te egy helyben pityeregtél! Itt találsz 5 jó módszert, hogy ne nyeljen le téged az önsajnálat.

írta KJ -

Egészség és sport

A korán érkezők érteni fogják ezeket, mások nem

„Krónikusan késő emberek” – ez egy valóban létező pszichológiai fogalom azokra, akik teljességgel képtelenek helyesen belőni, hogy mennyi időbe telik majd eljutniuk egyik helyről a másikra. Ennek viszont van egy ellentéte is: az az ember, aki mániákusan időben (vagy túl korán) indul el mindenhova. Ha azonosulni tudsz az alábbi 7 érzéssel, akkor te is ilyen ember vagy!

írta KJ -

Egészség és sport

5 meglepő ok, miért döntünk rosszul

Talán megdöbbentő lesz számodra, de messze nem csak a balszerencse okozhatja, ha úgy érzed, állandóan rossz irányba halad az életed. Különféle kutatások világítottak rá olyan helyzetekre, amikben senkinek, neked sem kellene komoly döntéseket hoznod.

írta Szabó B. -

Egészség és sport

Megváltoznál? 5 ok, amiért nem sikerül az életmódváltás

A tavaszi-nyári időszakban sokan próbálnak életmódot váltani, van, aki sportolással, van, aki az étkezéseinek a megváltoztatásával igyekszik sikert elérni. Demotiváló, amikor az életmódváltásnak több próbálkozás, lemondások és kemény küzdelmek árán sem lesz látható eredménye. A nehézségeknek, a lassan jelentkező eredményeknek számtalan oka lehet, ezek közül nézzünk most meg ötöt.

írta SMR -

Egészség és sport

A férfiakat ez az 5 félelemtípus bénítja meg

A félelem mindkét nemet megtalálja, nem válogat. A férfiak életébe is beköltözhet, hiszen a párkapcsolatokban, a sportban, a munkahelyen, a bizniszben, kulturális és tanulmányi téren ezer és ezer sansz van, hogy hibázzunk. Kihívások és hibalehetőségek. Nem az ágy alatti szörnytől rettegünk, hanem ennél sokkal mélyebb dolgoktól. Nem az a szégyen, ha bevalljuk, hanem az, ha nem. Íme, a félelem 5 fajtája, amely megbénítja napjaink férfijait.

írta KJ -