Rovat: Egészség

Egészség

7 ok, amiért te is aftatulajdonos leszel

Az afta, azaz a szájban vagy ajkakon kialakuló gennyes seb egy nehéz dió az orvosok számára, ugyanis még mindig vitatkoznak azon, hogy gombás fertőzés-e, esetleg bacilusok okozzák, vagy mégis mi lehet. Mi erre a kérdésre nem válaszolunk most, csak egyet tudunk: utáljuk az aftát, úgyhogy le is írjuk, mi okozza. Fő a megelőzés.

írta KJ -

Egészség

Egy kutya árthat az ember egészségének?

Senkit nem akarunk lebeszélni arról, hogy ölelgesse, szeretgesse a kutyáját, sőt! Még a babáknak is jót tesz az állat jelenléte, legalábbis ellenállóbbak lesznek az allergénekkel szemben. De mégsem árt mértéket tartani, ugyanis akadnak veszélyes fertőzések, amik állatról emberre terjednek.

írta Szabó B. -

Egészség

3 bizarr történet – „főszerepben” a hajnövesztők

Az idő múlását el kell fogadni, és vele együtt a kopaszodást is. Noha ilyenkor a fitt alkat, és a haj leborotválása egy remekül működő és egyenesen férfias kombináció, sokan mégis a nyögvenyelősebb utat választják, és ilyen-olyan szerekkel tömik magukat, azt remélve, hogy attól majd „kinő a hajuk”. Internetes férfifórumokon lógtunk, és összegyűjtöttük a 3 leggyakoribb rossz tapasztalatot, ami hajnövesztő szereket illeti.

írta KJ -

Egészség

10 dolog, amit ne tégy foghúzás után!

Ha ki kell húzni a fogadat, a felépülés fájdalmas lesz és hosszú. A nehezen gyógyuló seb védelme ilyenkor mindennél fontosabb, és neked is ügyelned kell rá, hogy ne kelljen vasárnap este a belvárosi fogászati ügyeletre szaladnod. Ha kihúzták a fogadat, akkor ne tedd a következőket, mert csak ártasz magadnak!

írta KJ -

Egészség

Érdekes és hasznos tudnivalók a fóbiákról

Az emberek egy jelentős részének van valamilyen titkolt vagy nyíltan vállalt félelme, ami többnyire egy korábbi rossz tapasztalatból, vagy reális alapokon nyugvó életkörülményből táplálkozik. Ilyen lehet az, ha tartunk attól, hogy elveszítjük az állásunkat, amikor pl. a munkaadónk rossz gazdasági helyzetbe kerül, vagy korábban csoportos leépítések voltak a munkahelyünkön, rosszul teljesítünk, nem tudunk megfelelni az elvárásoknak. Hasonló félelmet élhetünk át a betegségekkel kapcsolatban, ha gyengébb genetikai háttérrel rendelkezünk, vagy félhetünk a fogorvostól, ha vannak korábbi rossz tapasztalataink.

írta SMR -

Egészség

Tényleg egészséges a kávé?

Egyik nap ezt halljuk, másik nap azt, akárcsak a borfogyasztásról. Pro és kontra, de egy biztos: a mérték mindig alapkövetelmény, és akkor nagy baj nem lehet. Mindenesetre kutatás is bizonyítja, hogy a mérsékelt (és minőségi) kávéfogyasztás jótékony hatással van a szervezetünkre.

írta AMH -

Egészség

Fehér fogakat szeretnél? 5 szuper tanács, hogy csillogjanak

Unod már, hogy a fogad mindenféle árnyalatban játszik, csak éppen a vágyott fehérben nem? Sajnos számos tényező hatására alakulhat ki az elszíneződés, beleértve a kor előrehaladtát, bizonyos ételeket és italokat, sőt akár egyes szájvizeket is. A következő tanácsok megfogadásával elérheted, hogy a zománc roncsolásának veszélye nélkül szebb mosolyod legyen.

írta Sándor Alexandra -