Ebből a trópusi gyümölcsből ezért kell rendszeresen enned 

írta Szabó B. 2 831 views0

Az ananász a banánt követően talán a legnépszerűbb trópusi finomságunk – sokan azonban még azt sem tudják róla, hogy egy kaktusz gyümölcse. A különleges ízű, lédús termés a növény közepén, egy hosszú száron fejlődik, akár a néhány kilogrammos méretig. De miért jó, ha te is beilleszted az étrendedbe?

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Ebből a trópusi gyümölcsből ezért kell rendszeresen enned Gyulladások, ödéma ellen

A bromelint számtalan helyen használják az orvoslásban, sokan azonban nem is hallottak erről a fehérjebontó enzimről. Ne aggódj, nem az izmaid látják a kárát, ha rendszeresen fogyasztasz egy keveset belőle, hanem azok a fehérjék, amelyek veszélyt jelentenek az egészségedre!

Bár a bromelin nagyobb adagban a gyümölcs száraiban található, a gyümölcshúsban is bőségesen akad belőle. És hogy mire jó? Csökkenti a fájdalmat és a gyulladást, a duzzanatokat, de ödéma ellen is kiváló. Akadályozza, hogy a szervezetben vérrögök alakuljanak ki, így segítségével az érelzáródások esélye is csökkenthető, sőt az ananász a visszerekre is csodás hatást gyakorol.

Érdemes belőle télen-nyáron sokat fogyasztanod, ugyanis oldja a nyákot, enyhíti a köhögést és a tüdőkapacitást is javítja. Jó hír az allergiásoknak!

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!