Állásbitorló új robotok, diktátori mikropénisz és fejlődő agykutatás – 3 érdekes hír a nagyvilágból

írta Arany Média 2 953 views0

A technológia és a tudomány megállíthatatlanul zakatol előre, mi pedig ráállítottuk a témára egyik újságírónkat, nehogy lemaradj valamiről; de leginkább tisztában legyél azzal, mi veszi majd el a munkádat…

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Állásbitorló új robotok, diktátori mikropénisz és fejlődő agykutatás – 3 érdekes hír a nagyvilágbólAgykutatással a kényelmesebb jövőért

Többször bemutattunk már a tech rovatunkban olyan innovatív eszközöket, amelyek az agy feltérképezésére hivatottak. Nagyon fontos fejlődési ágazata ez a neurológiának, hiszen még a fejlettnek gondolt 21. században is sok-sok kérdőjelet állít elénk a kifürkészhetetlen agy.

Napjainkban képesek vagyunk technológiai eszközökkel nyomon követni a szív működését, az alvási ciklusainkat, a légzést stb. Viszont az emberi agy túl komplex ahhoz, hogy ellenőrizni lehessen a tevékenységeit.

A vezető kutatóintézetek szüntelenül azon dolgoznak, hogy létrehozzanak egy olyan eszközt, amivel detektálhatjuk agyunk működését. A tudósok szerint elképzelhető lehet a jövőben, hogy emberi agyra szerelt headsetteket hordjunk a hétköznapokban. Ez egy olyan berendezés lenne, ami az agy neurológiai működését figyelné folyamatosan, ezáltal nyomon tudnánk követni az agyalapú betegségeket, a stresszt, de egyes feltevések szerint ezzel a módszerrel akár videojátékokat is irányíthatnánk a tudatunkkal.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!