A Fehér Ház után London Ostroma következik – filmajánló

írta Men.hu 1 582 views0

Emlékszel még a Támadás a Fehér Ház ellen című első részre? Nos, vérbeli régi stílusú akciófilmet kaptál, melyből nem hiányoztak a robban(t)ások, izgalom, az amerika elnök megmentése, no meg egy kemény Rambó, aki a hőst játssza, jelen esetben Gerard Butler. Ezúttal Londonban van zűr, méghozzá elég nagy. A második részben – mely a London ostroma alcímet kapta – hatványozódik az akció, és már nem csak az elnök van veszélyben, hanem az egész világ.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

.

Miért izgulhatunk?

A film 2013-as első része egy igazi amerikai rémálmot mutatott be: észak-koreai katonák foglalták el Amerika legfontosabb épületét, az elnököt pedig túszul ejtették. Ahogy a jó folytatásoknál lenni szokott, a második rész emeli a tétet: már nem csak egy ország vezetője van veszélyben, hanem az összesé, hiszen mindannyian Londonba repülnek a gyanús körülmények között elhunyt brit miniszterelnök temetésére. Így aztán még könnyebb azonosulni a korunkat meghatározó terrorfóbiával, hiszen a film itt játszódik a szomszédban.

Hiába ígérték a világ legjobban biztosított eseményének – ahogy a Fehér Ház sem volt sebezhetetlen, itt is hiba csúszik a számításba. Kiderül ugyanis, hogy az egész temetés csapda volt: a terroristák csak arra vártak, hogy a világ összes fontos politikusát egyszerre likvidálhassák, velük együtt pedig Londont, illetve a többi jelentős nyugati nagyvárost is megsemmisítsék.

Szerencse, hogy a vendégek között van az előző részből ismerős amerikai testőr, Mike Banning is, aki a brit MI6 ügynökének segítségével veszi fel a harcot az ellenséggel – miközben sosem lehetnek biztosak benne, kiben bízhatnak.

És mi kikben bízhatunk?

Az előző rész amerikai kulcsszereplői, azaz a már említett testőr (Gerlad Butler300), az amerikai elnök (Aaron EckhartA sötét lovag) és helyettese (Morgan FreemanA remény rabjai), valamint a védelmi miniszter (Melissa LeoA nagy dobás) mellé csupa új szereplőt kapunk. Az MI6-es ügynököt például Charlotte Riley (A tenger szívében, A holnap határa) játssza, a főellenség Alon Aboutboul pedig olyan jellegzetes arcú színész, akit biztosan láttál már valamiben (például a Hazugságok hájójábanvagy a Rambo 3-ban).

Újonc a rendező is: a régi motoros akciófilmes Antoine Fuqua helyett most a Hollywoodban kezdőnek számító, iráni származású, de Svédországban élő Babak Najafi felel a feszes tempóért. Najafi rendezett már svéd akciófilmet, így valószínűleg jó kezekbe került a London ostroma.

Ezt is olvasd el (kattints)! „Istenes bunyó” a mozikban – Egyiptom istenei filmkritika

Tátva marad a szád

A filmet elsősorban azoknak ajánljuk, akik kíváncsiak arra, hogyan néz ki, amikor London nevezetességei sorra a levegőbe repülnek – az előzetes gigarobbanásokat ígér, ami Gerlad Butler akciójeleneteivel kiegészülve leginkább a látványorientált, pörgős filmek rajongóinak kedvez. A csajodat ne erre vidd, de a haverjaid biztos örülnek majd, ha ezt a mozit dobod be közös programnak!

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!