A csokinak bizony vannak kedvező hatásai. Úgy ám!

írta KJ 6 973 views0

A csokoládé nem csak finom, és jó kedvre derít, de tele van antioxidánsokkal is. Tanulmányok bizonyítják, hogy főleg az étcsoki (és nem a tejes-cukros „kitudjami”) egészségesebbé tesz, és csökkenti a szívelégtelenség kockázatát. Jól hangzik? Mindig is akartál tudományos érveket, melyek igazolják a csokoládéfüggőségedet? Akkor eljött a te napod: itt találsz 5 bizonyított tényt, mely szerint egészséges csokit enni!

A cikk még nem ért véget, lapozz!

A csokinak bizony vannak kedvező hatásai. Úgy ám!Tele van antioxidánsokkal

Nem kell, hogy minden részletében ismerd a szabadgyököket ahhoz, hogy tudd, az antioxidánsokra szükséged van. Nos, a csokoládé e tekintetben remek eredményekkel vizsgázott: a tiszta, feldolgozatlan kakaó tele van olyan anyagokkal, amelyek antioxidánsként is funkcionálnak.

Egy tanulmány egyenesen arra jutott, hogy a kakaó bármely gyümölcsnél jobb antioxidánsnak bizonyult. A feldolgozott csokoládé nyilván kevésbé hasznos ilyen téren, de állítólag még így is jó eredményeket ér el.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!