6 ok, miért nehéz válás után új nővel…

írta SMR 14 742 views0

Válás után nem mindenkinek egyszerű új párkapcsolatot kezdeni, végérvényesen lezárni a házasságot; a kimerítő válási folyamat, a csalódottság vagy éppen a hirtelen jelentkező szabadságvágy egyaránt akadályozhatják az újrakezdést egy új társsal. Ha sikerül is egy szinte minden szempontból megfelelő emberrel találkozni, az új kapcsolat építésének több akadálya is lehet, közrejátszhat az idő, de érzelmek, illetve az új élet megszervezésének a nehézségei is.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

6 ok, miért nehéz válás után új nővel...Érzelmi zavartság

A válás, a házasság lezárása egyeseknél felüdülést, felszabadultságot, míg másoknál komoly érzelmi káoszt okoz. Utóbbiakban különféle érzelmek kavarognak: aggodalom, csalódottság, a válási procedúra okozta mentális fáradtság, a megszokott élet felborulásából keletkezett zűrzavar.

Őket ez a káosz akadályozhatja abban, hogy újra nyitottak legyenek, és belevágjanak egy új párkapcsolatba, ami akkor is érvényes lehet, ha alapvetően késznek érzik magukat az újrakezdésre, és szívesen élnének újra párkapcsolatban. Mások viszont felszabadító érzésként élik meg, hogy kiléptek a házasságukból, és ennek hatására kialakulhat bennük egy általános félelem attól, hogy újra kötöttségek között kellene élniük, ezért is építenek nehezen újabb kapcsolatot.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!