5 illetlen megjegyzés, mely sérti a gyermek nélküli párokat

írta BE 2 076 views0

Lehet, hogy te szülőként boldog vagy, és természetesnek tartod, hogy az az élet értelme, hogy gyereket nemz, majd felneveld a feleségeddel, de a következő mondatokat inkább hanyagold, ha olyan párral beszélsz, akinek még nincs babája. Ezek a megjegyzések sértőek lehetnek, sőt illetlenségre vallanak.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

A kutya/macska nem gyerek!

A kutya/macska nem gyerek!

A kontextus, amelyen belül a mondat elhangzik: „Tudod, mi idegesít? Amikor Zsolti úgy beszél a nyulairól, mintha a gyerekei volnának. Mesélek a fiamról, ő meg elmondja, hogy az ő nyula se eszi meg a kelbimbót. De hát az állat nem gyerek, Zsoltinak fogalma sincs arról, mit is élünk át!”

Igen, igen, köszönjük, kedves Egyértelmű Kapitány, a kutya, a macska, a tengerimalac vagy a házinyúl természetesen nem gyerek, nem is beszélve a teknősről. Ezzel valószínűleg az állat gazdája is tökéletesen tisztában van, hacsak nem szellemi fogyatékos, úgyhogy fölösleges külön emlékeztetned rá.

Zsolti nyilván azt is tudja, hogy nyúltulajdonosnak lenni nem ugyanaz, mint apának, viszont az üzenete egyszerű: „Ó, értem, miről beszélsz, az én életemben is van egy élőlény, aki néha lepisil és felébreszt, de azért sok szeretetet is kapok tőle szerencsére”.

Ilyesformán tehát közös pontot keres az életetekben, beszédtémát, kapcsolódást. Ez inkább pozitív, mint negatív dolog, nem?

Ezt is olvasd el (kattints)! Megoldás a spermabank? Férfimeddőség Magyarországon

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!