5 hasznos tánctipp, hogy jobban vezess salsa közben

írta KJ 3 648 views0

A minap egy olyan nővel salsáztam, aki kijelentette előtte, hogy ő bizony remekül tud táncolni. A szobában mindenki a falhoz húzódott, helyet adott nekünk, mi pedig rákezdtünk. Azonnal észrevettem, hogy a lánynak nem sok fogalma volt arról, mit csinál. Ezért magam is át kellett vegyem a vezetés 5 alapvető szabályát – íme, a lista.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

5 hasznos tánctipp, hogy jobban vezess salsa közben1. Mit is csinálunk?

Mivel a salsa társastánc, így értelemszerűen alapvető szabályai vannak arról, hogyan mozoghatsz együtt a partnereddel. A vezetés és a követés azonban nem csak arról szól, hogy a férfi kitalálja, mit akar, a nő pedig követi a parancsait – ha eddig ezt képzelted, akkor még több meglepetés is várhat rád.

A vezetés és a követés nem más, mint kommunikáció és csapatmunka. A két fél igyekszik megosztani a munkát, melynek eredménye, hogy megfeszítés nélkül mozognak együtt, egy testként.

Ahhoz, hogy vezetni és követni megtanuljon valaki, rengeteg érzékfejlesztő gyakorlat szükséges, illetve tudnod kell kommunikálni a másikkal, nem csak dirigálni vagy rongybaba módjára hagyni, hogy rángassanak. Sem a kiabálás, sem a szó nélküli tűrés nem működőképes.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!