10 roppant idegesítő kommentelőtípus

írta KJ 6 913 views1

Az internet sötét alvilágában többféle kommentelő bújik meg, de ez a 10 különösen idegesítő lehet!

A cikk még nem ért véget, lapozz!

10 roppant idegesítő kommentelőtípus1. A mindentudó

Arnold Schwarzenegger elárulta, hogyan gyúrta ki magát? Barack Obama megosztott néhány tippet egy nyerő politikai imázs felépítéséről? Mark Zuckerberg netes fejlesztésekről beszélt?

Nem baj, mert a mindentudó náluk is jobban tudja. A legnagyobb lelkesedéssel osztja ki Arnit a bicepszezésről és Obamát a világpolitikáról. A netes fejlesztésről pedig olyan bölcseket ír, hogy talán Zuckerberg is azonnal átadná neki az I’m CEO, Bitch feliratú névjegykártyáját a Facebook többségi tulajdonlásával együtt, ha értene magyarul.

2. A szélsőséges

Teljesen mindegy, milyen témáról van szó, mert ez a fajta hozzászóló azonnal a marslakók és a gyíkemberek összeesküvését látja a hírek mögött, és talán az amerikaiakét meg a szabadkőművesekét. Vagy az előbbieket együttvéve.

3. A megváltó

Ezt a kommentelőt sem érdekli a bejegyzés valódi tartalma, mert neki minden poszt csak egy újabb lehetőség, hogy megossza személyes hitéletét és istenélményét. Esetleg még egy linket is ad a saját bibliafordítására, vagy egy rosszul szerkesztett garázsszekta vörös, villogó betűkkel felszerelt oldalára.

4. A politikus

Ez a fajta hozzászóló az előző lelkesedésével beszél a saját témájáról, csak éppen a politikusokat helyezi a középpontba. Ugyanazzal az elánnal tud istenítő és gyalázkodó kommenteket írni, és a világot csakis fekete-fehérben látja. Mindegy, hogy aktuális kedvence mit mondott: hiszen ha az előző nap még megszorításpárti volt, másnap már adócsökkentést akar, ő észre sem veszi a váltást.

5. Az irreleváns

Ez az kommentelő nem ír sem bődületes marhaságot, sem felháborító fajgyűlölő hozzászólásokat – egyszerűen csak nem illik a témához a véleménye. Voltaképpen nem is lehetsz benne biztos, hogy a jó cikk alá írt.

10 roppant idegesítő kommentelőtípus

6. A neveket linkelő

Megvan, amikor egy cikk alá valaki egyszerűen belinkeli a haverjai vagy a barátnői nevét? Azok pedig utána odaírják, hogy „tudom :D”, „emlékszem :*” vagy „ne is mondd XDDD”? Ez a kommentszekció önkényes „széttrollkodása”, és ezért méltó helyet érdemel szégyenlistánkon.

7. A kisregényíró

Ez az a felhasználó, aki egyszerűen nem tudja letenni a virtuális pennát. Még ha értelmes is lenne a véleménye, akkor sem vagy képes végigolvasni, mert perceken át tekerhetsz lefele, és még úgy sem lesz vége a véleménynek. Hiába, örök szabály, hogy a véleményedet meg kell tudnod fogalmazni tömören is.

10 roppant idegesítő kommentelőtípus

8. A reklámozó

Ez az a cég vagy oldal, aminek a Facebook-oldala csak arra való, hogy hasonló tartalmú oldalak vagy magazinok cikkei alá kommenteljen. Egyértelmű neve és képe után pedig várja az új lájkokat.

9. A kamu regisztráció

Ez a fejlett trollpéldány azzal tölti az idejét, hogy híres emberek nevével és képével regisztrál, majd obszcén kommenteket hagy maga mögött, így adva a beteg gondolatait a nála érdemesebbek szájába.

10. A mosolygós fej

Ez az utóbbi nem idegesítő, csak nem értem. Vannak, akik egyetlen emóciós ikonnal kommentálják a bejegyzéseket – nem csak egyszerű szmájlikkal, hanem kismalac fejekkel, csaholó kutyákkal vagy apró pingvinekkel. Vajon mélyebb jelentése lehet? Sosem fogom megtudni.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Hozzászólások (1)

  1. Akkor milyen a normális kommentelő???

Szólj hozzá!