A tiszta hordótól a borivásig: így szüretelj, hogy büszke légy a munkádra

írta Ladányi Norbert 2 161 views0

Lám, a szüretelés milyen lépésekből áll. Nem csak ivásból, azt már az elején leszögezzük!

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Legyen tiszta a hordód!

Legyen tiszta a hordód!

Mindenekelőtt fontos, hogy a boroshordó ki legyen tisztítva. Röviden: miután a kívül-belül megmosott hordót hagytuk kiszáradni, kénezzük be időközönként.

Persze, ezt nem közvetlenül a szüret előtt kell megtenni, hanem nyár folyamán, miután kiürült a hordó. Ha ez megvolt, ügyes vagy, itt az ideje, hogy megnézd, milyen állapotban van a hordód: miután kihúztad a dugót, szagolj bele.

Ha büdös, akkor nem tanácsolom, hogy használd. Ha nem mostad ki a hordót, vagy ha igen, de nem jó a szaga, akkor inkább egy tiszta üvegballonba öntsd a mustot. Jobban jársz.

Ezt is olvasd el (kattints)! Ezért nyúlnak nagyon mellé a borválasztók – itt van a palack elásva

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!