Szemétből bútort: így olcsóbb és egyedibb lesz

írta Scheftsik Tamás 2 784 views0

Legközelebb nem válasz majd meg az alábbiaktól, hanem inkább átalakítod azt némi kreativitással, és máris egy új, olcsó de egyedi bútorral lesz gazdagabb az otthonod!

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Bőrönd

Egy régi, kiszuperált és leharcolt bőröndnek egy helye lehet csak, és az nem más, mint a kuka. De esetleg, ha rááldozunk egy kis időt, akkor remek állatfekhelyet készíthetünk belőle, amihez ráadásul nem is kell sok minden, és még mutatós is. más dolgunk nincs is, mint a bőrönd egyik oldalára lábakat csavarozni. Ezek lehetnek egyszerű maradék fadarabok is, nem kell nagyon szépnek lennie.

Azután fogjunk egy párnát, ami jó meg van tömve, és tegyük a bőröndbe. A cica mehet a tetejére, és már készen is van. Nem csúszik el, nem pofozza át a lakáson a párnát a macsek, és még mutatós is a hely.

Ezt is olvasd el (kattints)! 5 újrahasznosított ócskaság: régiből újat

Kiürült üvegek

Egy-egy buli alakalmával, vagy a hetek során elfogy néhány üveg bor. Ezek között pedig akadnak olyan flaskák, amik mutatósak ugyan, de az ember nem nagyon tudja, mit is kezdjen velük, így mehetnek a szelektív gyűjtőbe. Ha összeszedsz néhány, neked tetsző darabot, akkor viszont mutatós asztalkát csinálhatsz azokból. Az üvegek legyenek ugyanolyanok, magasságra és szélességre is. 

Fogj egy kellően nagy falapot, és egy fúró, valamint egy kiegészítő fej segítségével készíts rá annyi, és akkora lukat, amibe az üvegeket bele tudod csúsztatni a kiszélesedő részig. Nem kell ragaszkodnod a 4 lábas elrendezéshez, elég csak 3 üveg is, de ha szeretnéd, akkor akár 8-10-nek is akad hely. Egyrészt jól néz ki, mivel színesek az üvegek, másrészt rögtön virág is kerülhet az asztalkára, hiszen így kétféleképpen is kihasználhatod az üveget.

Ha szeretnéd, készíthetsz emeletes verziót. Ahhoz, hogy biztonságos legyen, a felső szint üveglábait rögzítsd az alsó szint lapjához. Ehhez használj ragasztót, de abból is az erősebbet, nehogy baleset legyen a vége. Ez az asztalka nagyon mutatós lesz, ráadásul egyedi is, hiszen ilyen nem sok van a háztartásokban.

palack újrahasznosított asztal

Téglák

 

Aki volt már pénzszűkében, az tudja, hogy egyszerű téglákból is tökéletesen meg lehet csinálni egy kis dohányzóasztalt. Nem túl szép, de legalább megvan. Nos, ha egy kis időt és energiát is szánsz rá, akkor viszont nem csak praktikus, de kifejezetten szép bútort is kaphatsz.

Szerezz be legalább 6 nagyobb téglát, és két strapabíró üveglapot. Ezek közül az egyik legyen nagyobb, mint a másik (falapokkal is tökéletesen kivitelezhető, de üvegből jobban mutat) a téglákat alaposan pucold meg, és fesd le olyan színűre, ami megy a szoba hangulatához. 4 darabot tegyél le a földre, és tedd rá a nagyobbik lapot.

Ezzel megvan a pakolófelület, ám így egy kicsit még alacsony a dolog. Tedd rá a maradék két téglát, és erre jöjjön a kisebbik lap. Ezzel megvan a kellő magasság, sőt, még plusz felülethez is jutottál. Impozáns, egyszerű, olcsó és kifejezetten praktikus.

Sok dolog nem szemét, csak meg kell látni benne a lehetőségeket. Olyan tárgyakat alkothatsz a segítségükkel, amik garantáltan egyedik, szépek és funkciójuk is van. Kell ennél több?

Fotók: tophomeideas.com, lavrecycleddesign.wordpress.com

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!