„Sörtúráztak” szerencsés olvasóink az Ottakringer sörfőzdében

írta Ladányi Norbert 1 185 views0

Olvasóinknak csupán egy tesztet kellett kitölteniük a Men.hu-n, akik pedig jól válaszoltak a kérdésekre, szerencsések voltak, néhány nappal később már sört tölthettek a poharukba ráadásul nem is akárhol, ugyanis nyerteseink ellátogathattak a bécsi sörgyárba az Ottakringer jóvoltából. Feledhetetlen élmények voltak.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Győzteseink a Hősök terén gyülekeztek. Kellemes őszi idő ígérkezett sok napsütéssel, és így is lett.

A busz nem váratott magára; legyőzve a dugót, kijutva Pestről jó tempóban haladt Bécs irányába. Üdítővel és harapnivalóval kínálták az utasokat, hisz messze volt még az osztrák főváros.

1837-ben alapították

Néhány óra elteltével megérkeztek a várva várt úti célhoz, a Bécs szívében található Ottakringer sörgyárhoz. „1837-ben alapította Heinrich Plank” – kezdte a történelmi ismertetőt nyerteseink bécsi kalauza, a sörfőzde munkatársa. Elmondta, a gyár folyamatosan bővült az évek során, nőttön nőtt a termelés, sikerült fennmaradni még a pusztító világháborúk ellenére is.

„Sörtúráztak” szerencsés olvasóink az Ottakringer sörfőzdében
Múlt és jelen: régi söröshordók és a hely, ahol a palackozás folyik

Győzteseinket ezután körbevezették a gyárban, elmagyarázták, hogyan erjesztik a sört, illetve miképpen palackozzák. Természetesen a habzó nedűk megízlelése sem maradt ki a programból…

„Sörtúráztak” szerencsés olvasóink az Ottakringer sörfőzdében

„Sörtúráztak” szerencsés olvasóink az Ottakringer sörfőzdébenSörkóstolás

Többek között megkóstolhatták a Gold Fassl Zwickl Rot, Gold Fassl Zwickl és az Ottakringer Helles nevű söröket. Más és más ízélményt nyújtottak a felkínált italok; volt amelyik kesernyés, pörkölt aromájával hódított, míg a másik édeskés, kellemes zamatjával.

A gyárlátogatás után nyerteseinket az Ottakringer éttermébe invitálták. Fogyasztás közben vidáman társalogtak a maradandó élményekről, a sörökről, illetve arról, kinek melyik nedű ízlett a legjobban, és miért.

Felejthetetlen emlékekkel, nem mindennapi tapasztalatokkal térhettek haza győzteseink, akiket a szervezők még egy-egy Ottakringer-sörrel is megajándékoztak. Egészségükre!

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!