Nos, efféle pulóvereket is vásárolnak a férfiak

írta Ladányi Norbert 1 414 views0

Vannak ocsmány darabok, de kinézetben és árban elég jó pulóverek is. Érdekel, milyeneket vesznek a férfiak? Mutatom!

A cikk még nem ért véget, lapozz!

A minap be akartam újítani pulóver fronton, így hát muszáj alapon az irányt az egyik pláza felé vettem. Bementem az üzletbe, mert a kirakatra olyan nagy betűkkel írták rá az árleszállítás és az akció szavakat, hogy be sem láttam, így hát kíváncsi lettem, mi van az üvegen túl.

Számomra ízléstelenebbnél ízléstelenebb pulcsikat láttam, amelyik viszont tetszetős volt, az iszonyatosan drága is. Most már tudom, hogy árleszállításkor hova tűnnek a mínusz százalékok: hát hozzáadódnak egy másik ruha díjához.

Megkérdeztem az eladót, melyiket ajánlja, ami divatos, de nem túl drága. Kiderült, ő nem egy eladó, csupán felteszi a ruhákat a polcra és felügyel, nehogy eltűnjön valami. Ilyen szakma is van. Gondolom. Kettő az egyben. Viszont elmondta a srác, hogy mik közül Nem!választhatok, én pedig még megkérdeztem erről-arról. Például afelől érdeklődtem, milyen pulcsik a kelendőek. A srác lazán, nemtörődöm stílusban ugyan, de válaszolt egy másik bolygóról, ahol éppen agyban tekergett.

Ezt is olvasd el (kattints)! 5 remek tipp, hogyan rendezd át ősszel a gardróbodat

Vásárolnak itt mindent. Bábut?

„Hát – kezdte a ficsúr a választ hosszan elnyújtva – vásárolnak itt mindent”. Kérdeztem, ha mindent, akkor a polcokat is. Gondolkodott. Ha jobban fülelek, hallottam volna a fogaskerekek csikorgását. „Nem, azt nem, de azokat igen” – mutatott rá egy távoli pontra. „A bábut?” – kérdeztem meglepetten, mert nem tudtam eldönteni, mire is utal. Kiderült, a vékony pulóverekre. Le voltak árazva.

Az egyszínűek nagyon mennek, abból is a szürke és a sötétkék. Emellett a csíkosak még a nyerők. A vastag csíkokkal lévők, három baromira ronda színnel – méregzöld, szürke, bordó –, de a vékony csíkokkal ellátott is jól fogy. Főként sötétszínűek a csíkok az amúgy sötét alapszínű pulóveren.

Megkérdeztem magamtól, hogy ennyire rossz az emberek ízlése… Az érzésem az arcomra is kiült. Valószínűleg jobban megmutatkozott volna, ha nem látom meg azt a szürke, kapucnis szabadidő felsőt. Nagy százalékban pamut volt. Igen kényelmes és puha. Mint a kedvenc fotelem. De nem az én stílusom. Tovább haladtunk.

Fekete?Fekete? Köszi, de kávéztam már…

„Pajti” közben megigazított néhány női rucit. Megjegyzem, ha lenne egy tinilányom, nem ide hoznám vásárolni. Gondolat elraktározódik, a srác visszatér, folytatjuk utunkat a divatos (?) göncök világában.

„Barna pulóver, magas nyakú. Van fűzője is.” „Nem.” „Sokan veszik, mert van fűzője.” „Nem, a fűző a cipőbe való, nem nyakba.” Megyünk tovább. Érdekes galléros kötött pulcsi következett. „Hiába rendkívüli, kösz mégsem.” „De a nyakánál olyan más.” „Lehet, de nem, mert nem.” „Piros és vörös kockás?” Rázom a fejem. Kamasz koromban ilyen kockás ingem volt, most csak favágásnál mutat jól.

Gyapjú, kötött pulóver a babán. Mintha anyám készítette volna. Krémszínű, azaz kényes. Vörösbor, kávé meglátszik, tehát nem játszik. „Fekete?” „Köszi, már ittam kávét. Ja, hogy a szín… Akkor sem, gyászos.” „Sötétkék?” „Köszi, depis sem vagyok.” „Piros?” „Az tetszik, de szeretnék még többet látni.” Srác mondja, veszik, mint a zöldet, az őzikéset. Őzikés… Vagyis a minta az. Értem. Nem akarok olyannak tűnni, mint az ötéves önmagam. Szóval… Nem!

Clint Eastwood kardigánja és a két kiválasztott csíkos pulcsi

A virágmintás pulcsi nagyon trendi. Néhányan megvették, pedig drága volt. Nekem nem divatos, akkor most konzervatív vagyok?

„Kardigán? Stílusos!” „Valóban, de ahhoz a stílushoz én még fiatal vagyok. Nagyapámnak megvenném ha még élne. Utoljára Clint Eastwoodon láttam ilyet az egyik zseniális filmjében.” „Szereted Eastwoodot?” „Kedvelem, haladjunk.”

Érdekes galléros, zsebes pulóver. Hm. Gondolatban a piros mellé írtam. Mintás kötött? Valóban trendi, de azt gondolom, úgy néznék ki, mint egy nagy gyerek, tehát nem. „Az őzikés ilyenből van”. Lefordítom: az állatmintákkal tarkított kötött pulóverre célzott, amit már említett, és amit már akkor is elutasítottam. 

Hm. Talán„Ezt a világos, színes csíkos, vékony pulcsit egyáltalán nem veszik” – mondta, amikor meglátta, hogy azt nézem. „Leárazott?” „Nem.” „Akkor is megveszem. Kék mellett van más színű is?” „Narancssárga, de azt sem veszik.” „De igen. Én.”

Szóval így lett egy égszínkék-, szürke-, feketecsíkos fehér alapon, valamint egy narancssárgacsíkos szürke pulcsim. Ezek azért különböztek az elején utált csíkos pulóverektől, mert világosak voltak. Nem a legtrendibb, de nekem most épp megfelel.

A „túravezetőmnek” megköszöntem a segítséget. Mondta, használjam egészséggel a göncöket, de ha másnap jövök, olcsóbban vehettem volna meg. Kösz, szólhattál volna hamarabb is…


A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!