Egyedi asztalt ebből a 6 újrahasznosított tárgyból barkácsolhatsz

írta Scheftsik Tamás 3 442 views0

Ha megvan a 6 tárgy valamelyike, akkor láss neki, és készítsd el a saját asztalodat!

A cikk még nem ért véget, lapozz!

1. Raklap

Azt már sokszor láthattuk, hogy milyen szépségeket lehet raklapokból létrehozni. Most egy praktikus apróságot is alkothatunk. Illetve annyira nem is lesz kicsi, hiszen egy ilyen bútornak illeszkednie kell a raklap eredeti méreteihez is. A dolgunk csupán annyi, hogy beszerezzünk egy pofás darabot.

Ehhez érdemes inkább az újakat keresni, mert a használtaknál agy a veszélye, hogy rohad, porlik, vagy sérült a fa. Fessük le olyan színre, amilyenre szeretnénk, de arra figyeljünk, hogy mindenhova kerüljön festék, mert ellenkező esetben bizonyos szögekből összecsapott munkának fog tűnni az asztalunk. Az aljára tehetünk kerekeket is, így könnyebben tudjuk majd mozgatni.

2. Farekeszek

Azok a rekeszek, amikben a zöldségeket és a gyümölcsöket szállítják, megesik hogy fából vannak. Ha ilyet látunk, azonnal csapjunk le rá. 4 darabot szerezzünk be belőle, amit azután csiszoljunk le, és fessük, vagy csak lakkozzuk át.

Ezt is olvasd el (kattints)! 6 kreatív ötlet, miből készíts látványos virágállványt

Száradás után forgassuk a rekeszeket úgy, hogy az oldalukon feküdjenek. Illesszük össze ezeket úgy, hogy az egyik oldalát szögeljük hozzá a másik fenekéhez, hogy ne maradjon rés az oldalnál, ezt ismételjük meg minddel, így kapunk egy olyan szerkezetet, aminek a közepe lukas., ide tehetünk virágot, esetleg a már előkerült jeges vödröt, a tényleges pakolófelületre meg mehetnek a poharak. Ahol eredetileg a zöldségek csücsültek, vagyis a tényleges rakodórészbe kerülhetnek könyvek, cserepek, dísztárgyak, amihez éppen kedvünk van.

3. Üveglap

Ha minden kötél szakad, akkor egy egyszerű üveglappal is nagyon gyorsan célt érhetünk, hiszen szinte mindenre rá lehet tenni, amivel gyorsan alternatív asztal készíthetünk. Ha ennél kreatívabbak vagyunk, és az állatokat is szeretjük, akkor lehetőségünk van egy nagyon eredeti asztal létrehozására. Ehhez kell egy nagyobb akvárium, amiben természetesen halak és növények is élnek, valamint egy szélesebb üveglap.

Az akvárium négy sarkára tegyünk távtartót, és így tegyük a tetejére az üveget. Erre azért van szükség, mert ellenkező esetben a halak és a növények elpusztulnak. Mindenképpen fontos, hogy az üveglap szélesebb legyen, mint az akvárium, mert így nem eshet bele semmi az asztallapról a vízbe, még véletlenül sem. Másrészt a takarítás közben a vegyszerek sem szennyezik a vizet, veszélyeztetve a benne lévő halakat.

4. Kábeldob

Nem éppen a legegyszerűbb feladat beszerezni egyet, de nem is lehetetlen. Attól függően, hogy mekkorára sikerül rátenni a kezünket, lehet belőle dohányzó, vagy étkezőasztal is. A kábeldobot is érdemes lecsiszolni, hiszen lehetnek rajta olyan szennyeződések, amiket lemosni nem igazán lehet.

Ezután fessük és lakozzuk a felületet. Az aljára tehetünk kerekeket is, hogy könnyebb legyen mozgatni, de ez nem feltétlenűl szükséges. Az egyetlen hátulütője, hogy ha étkezőasztalt készítünk, akkor nem egyszerű becsúszni a székekkel az asztallapig. Ezt kiküszöbölhetjük, ha az alját kisebbre vágjuk, de figyeljünk arra, hogy a stabilitása megmaradjon.

5. Tál

Ha a tálcát fel lehet használni asztal készítésére, akkor, ezt meg lehet tenni egy szép tállal is. Igaz, ebből nem olyan tároló lesz, amire a poharakat tesszük, de könyvet, telefont, szemüveget, miegymást tökéletesen tarthatunk benne. Ha a tál bambuszból van, akkor a dolgunk nagyon egyszerű: csavarozzunk hozzá egy régi asztallábat, és az aljára kerüljön egy olyan méretű fa lap, ami megtartja a súlyát a tálnak (ha kertben állítjuk fel, akkor lehet mobil is, ebben az esetben azt aljára nem kell semmi, egyszerűen szúrjuk le a földbe).

Akkor sincsen minden veszve, ha az általunk kiválasztott szépség történetesen porcelánból, vagy fémből van. A ragasztó jó barátunk, és ha elég időt adunk neki a kötéshez, akkor a leendő asztalkánk sem csinál majd halálugrást a lábáról.

6. Ágak

Az erdőben járva-kelve az ember belefut olyan levágott ágakba, amelyek egészen jól néznek ki. Na persze nem ott a földön fekve, hanem otthon, asztal gyanánt. Egy ilyen ágat vágjunk több, egyenlő hosszúságú darabra.

Ezeknek mindkét vége legyen sík, tisztázzuk le az oldalukat, ha szeretnénk, le is festhetjük, de lakkal is csodásan mutatnak. Vegyünk egy nagyobb tubus erős ragasztót, és kezdődhet a pepecs munka. Minden ágat ragasztgassunk össze úgy, hogy a végén egy pakolófelületet képezzenek a tetejükkel. Ez egy kicsit időigényes, de a végeredmény biztosan egyedi, és nagyon szép lesz.

Egy kis kreativitással kevesebb lesz a szemét, és több az egyedi, kézzel készült bútor.

Fotók: wilsonsandpugs.blogspot.hu, bobinetables.files.wordpress.com

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!